Završna konferencija projekta FED CCNET

Nosilac projektnih aktivnosti je Opšina Lovas, a projektni partneri Grad Ilok i Opština Bač iz Srbije

102
Opština Bač

BAČ: Nakon 24 meseca uspešno je priveden kraju projekt FED CCNET koji je za cilj imao unaprediti održivi ekonomski razvoj u Hrvatskoj i Srbiji.


Nosilac projektnih aktivnosti je Opšina Lovas, a projektni partneri Grad Ilok i Opština Bač iz Srbije.

Projekt je finansiran u okviru programa prekogranične saradnje INTERREG IPA – CBC Croatia – Serbia 2014. – 2020. Trajanje projekta je 24 meseca (15.07.2019. – 14.07.2021.). Ukupan proračun je 721.658,14 eura. Evropska unija sufinansirala je iznos sa 85%, preostali iznos projektni partneri osigurali su u vlastitom budžetu.

Na Završnoj konferenciji koja se održala u Lovasu 08. jula 2021. godine učestvovali su predstavnici javnog sektora, naučno-istraživačkih institucija i privrednici.

Prisutnima su se obratili Krunoslav Srpak, specijalista za međunarodnu saradnju i EU u Vukovarsko-srijemskoj županiji, Tanja Cirba, načelnica Opšine Lovas, Marina Balaban, zamenica predsednika Opštine Bač, Marina Budimir, gradonačelnica Grada Iloka i Mladen Markešić, direktor RA TINTL i autor ovoga projekta.

Nakon uvodnih izlaganja predstavljeni su najvažniji rezultati projekta. Uspešno su završeni radovi na rekonstrukciji i opremanju zgrada Centra kompetencija, osnovan je Poslovni centar kompetencija – Sinergija poljoprivrede i turizma u Lovasu sa podružnicom u Iloku i Poslovni centar kompetencija u Baču. Sprovedeno je sedam obuka koje je ukupno pohađao 81 polaznik. Sprovedeni su programi mentorstva. Uspostavljena je prekogranična mreža za povoljno poslovno okruženje, te u njoj i programu pametne saradnje učestvuje 29 institucija. Izrađena je web stranica, snimljeni webinari kao i promotivni video projekta.
Nakon konferencije organizovan je obilazak Poslovnog centra kompetencija „Sinergija poljoprivrede i turizma d.o.o.“

Ispred opštine Bač, završnoj konferenciji u Lovasu prisustvovali su: zamenica predsednika opštine Bač Marina Balaban, koordinatorka projekta Tanja Mitić i članovi projektnog tima Nikola Banjac i Jelena Kovačević.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here