11. Međunarodni karate turnir „Kup Čoke“ 2018.

894

U punoj sali OŠ „Jovan Popović“ u Čoki, u subotu (29.09.) održan je 11. po redu karate turni „Kup Čoke“.


Na turniru je učestvovalo preko 400 takmičara iz sedam država (Slovenija, Mađarska, Tuminija, Slovačka, Republika Srpske, BiH i domaćin Srbija).

Iz karate kluba „Kizami“ nastupilo je 10 takmičara, devetoro u izvođenju discipline kate i jedan takmičar u borbama, a osvojeno je ukupno 9 medalja: 6 zlatnih, 1 srebrna i 2 bronzane.

Zlatne medalje: Borocki Marko kate pojedinačno, pioniri Borocki Marko kate pojedinačno, nade Radulov Ivana kate pojedinačno, juniorke Blagojević Una kate pojedinačno, poletarke Stupar Dunja kate pojedinačno, ženske nade Poznanov Zoran borbe pojedinačno, seniori +85kg

Srebrna medalja: Radišić Stefan kate pojedinačno, poletarci

Bronzane medalje: Zoran Poznanov borbe ekipno, Zoran Poznanov borbe pojedinačno, apsolutna kategorija

– Na turniru je prikazan odličan karate, odličan odnos i poštovanje među svim učesnicima takmičenja. Bilo je mnogo kvalitetnih takmičara u svim uzrasnim kategorijama što je omogućilo našim karatistima da se oprobaju pred sam put u Moldaviju na svetko prvenstvo koje nas očekuje od 10. do 15. oktobra. Tehnika je na zavidnom nivou što potvrđuju i rezultati sa zadnjeg kontrolnog turnira pred svetsku smotru karatista, ali i pored toga, trebaće nam mnoštvo sportske sreće, put do medalje nije ni malo lak, kažu u KK „Kizami“.

Iz karate kluba „Kizami“ iz Bačke Palanke, za Šotokan karate reprezentaciju Srbije učestvovaće sledeći takmičari: Poznanov Zoran, Radulov Ivana, Savić Jovana, Stupar Dunja, Agić Jovan, Blagojević Una.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here