18. Đinđuveraj u centru Bačke Palanke

547

Osamnaesti po redu Đinđuveraj sajam unikatno ručno rađenog nakita održaće se u Bačkoj Palanci u subotu 11. maja.


Manifestacija će biti već tradicionalno stacionirana na potezu između zgrade pošte i „Erste“ banke u samom centru grada. Ove godine, po prvi put za sedam godina postojanja sajam neće biti celodnevan i počeće ranije no što je to bivalo prethodnih puta.

-Da, kada je u pitanju ovogodišnji majski sajam napravili smo jednu izmenu a to je upravo satnica. Naime, uvažili smo neke od sugestija naših učesnika, stoga će sajam u subotu početi ranije, i to u 9 i 30 a trajaće do 15 časova. S obzirom na to da nam većina kreativaca koja dolazi već dugo godina učestvuje na sajmu znaju već kako Bačkopalanačani „dišu“ te smatraju da je ovo možda najbolji termin za održavanje jedne takve manifestacije.  Mi imamo vrlo lep i prijateljski odnos sa ljudima koji nam dolaze, volimo da čujemo kako pohvale tako naravno i kritike pa smo se odlučili da ovakav predlog i usvojimo. Kako ćemo sledeće godine, o tom nismo još razmišljali, ali, za predstojeću subotu biće tako, rekla je Tamara Jožić, jedna od organizatorki sajma.

Ponuda naravno i ovog, kao i svakog puta biće izuzetno šarolika a dakako, takve biće i cene, za svačiji džep. Na ovom sajmu predstaviće se preko 20 izlagača, kako iz Vojvodine, tako i šire. Što se tiče propratnog sadržaja koji je neizostavan na Đinđuveraju organizatori su pripremili pomenuti i za kreativce koji izlažu ali i za sugrađane koji dođu na sajam.

-Ovog puta u saradnji sa sugrađankom, kreativkom Inom Popović koja je naš čest učesnik sajma organizujemo besplatnu popravku oštećenog nakita. Svi sugrađani kojima su negde po fiokama i kutijama za nakit neki možda omiljeni komadi koji dugo stoje oštećeni mogu ga slobodno poneti, a Ina će za svojim štandom pod nazivom „Nakit Markiza“ pokušati da ga popravi i osposobi za nošenje. Dogovorili smo se da svi zainteresovani nakit koji je potrebno popraviti mogu doneti u vremenskom periodu od 12 do 14 časova. Dakako, ukoliko neko donese i ranije u toku dana, neće biti problem. Što se tiče iznenađenja za naše učesnike, sa njima će se družiti ekipa Tip Top Shop-a. Naši drugari, sugrađani koji su i osnivači pomenutog sajta objasniće kreativcima kako mogu da se priključe njihovoj onlajn prodavnici koja je specijalizovana za trgovinu unikatnim predmetima ručne izrade i svakako upriličiti za njih i neke od pogodnosti. Raduju nas sve ove saradnje a iskreno se nadamo će se radovati i svi oni koji nam budu došli na sajam, sa koje god strane štanda da jesu, istakla je s osmehom Tamara.

Organizator je Omladinski centar Bačka Palanka.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here