3D street art radionica u Bačkoj Palanci

2083

BAČKA PALANKA: Kulturni centar Bačka Palanka 13. i 14. septembra (četvrtak i petak) od 10 časova, na platou u centru grada  (ispred bivše zgrade SDK) organizuje Art radionicu 3D slika na ulici.


3D street art je u svetu veoma popularan umetnički pravac. To su anamorfne iluzije – crteži na ravnoj površini koji, kada se gledaju sa određene tačke, odaju 3D utisak i izgledaju kao da su stvarni.

Radionica o 3D street artu je prilika da se sazna mnoštvo informacija o savremenom likovnom izrazu i upozna sa izradom slike u 3D maniru. Učesnici radionice će biti obučeni da pomognu u realizaciji realističkog 3D prikaza koji će se oslikati na javnoj gradskoj površini.

Vrsta likovne umetnosti za koju je specifično oslikavanje na samoj ulici, trotoaru, a daje vam trodimenzionalnu optičku iluziju iz određene perspektive, poznata je kao 3D street art.

Kada se takva slika posmatra iz određenog ugla, dobija se veoma realistični 3D prikaz koji ostavlja bez daha. Poznati svetski brendovi su ovaj vid umetnosti iskoristili u promociji svojih proizvoda, te su spojili guerilla marketing i 3D street art. Ovi fascinantni prizori su odličan način da se proširi domet određenog brenda ili ideje.

Moderatori su Milivoj Kostić, akademski slikar, prvi 3D street umetnik u Srbiji i Katarina Stojanović Kostić, dipl.psiholog, IOM trener

Milivoj Kostić je prvi 3D street umetnik u Srbiji i jedini koji može da kreira 3D sliku u horizontali. Na raspolaganju je kao umetnički stvaralac za promotivne događaje. Njegove upečatljive 3D iluzije ohrabriće publiku da uđe u interakciju sa odabranim brendom, često se fotografišući sa slikom u nastajanju.

Kostić je profesionalni likovni umetnik, akademski slikar, koji stvara 3D trotoar slike za festivale, događaje i promocije. Slike su originalne, deluju impresivno i moćno što doprinosi da osnovni događaj bude još primetniji.

Kao poseban ciklus ističu se simpatični likovi iz stripova i sveta bajki. Namera slikanja na javnim površinama jeste privlačenje pažnje prolaznika u što većem broju. Time se organizacija identifikuje kao društveno odgovorna koja podržava razvoj kulture i umetnosti.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here