Aktivnosti pred kraj godine

ŠOMO „Stevan Hristić“

529

Šta ima novo u Školi za osnovno muzičko obrazovanje „Stevan Hristić“ saznali smo od direktorke Sandre Milutinović.


Sandra Milutinović

– Aktivnosti u našoj školi se odvijaju po planu i u stilu našeg dosadašnjeg rada, a to je, da pored nastave koju se trudimo da što više približimo našim učenicima, da je učinimo što primamljivijom i interesantnijom, činimo sve da bi njihove vannastavne aktivnosti bile u službi tog osvežavanja.

– Tako smo nastavili tradiciju i imali nekoliko javnih časova, koncerata na kojima nastupaju naši učenici. Poslednjeg dana oktobra imali smo zajednički javni čas, na kom su nastupili učenici svih instrumenata, a krajem novembra imali smo tri javna časa od 28. do 30. U sredu 28. novembra nastupili su učenici klavira i harmonike, sledeći dan violinisti, gitaristi i flautisti, dok su u petak, 30. novembra nastupli učenici klarineta, tambure i harmonike.

– Pored učenika, koncerte su održali i umetnici, što je blagodet ne samo za učenike nego i za ljubitelje muzike. U ponedeljak 19. novembra nastupio je duo „Epifora“ koji čine klarinetista Bojan Krtinić i klaviristkinja Milana Stojaković, profesori svojih instrumenata u Muzičkoj školi „Filip Višnjić“ iz Šida, sa kojom imamo izvanrednu saradnju. Izveli su dela Johanesa Bramsa, Fransisa Pulanka i Anta Grgina pred velikim brojem publike.

– U utorak, 27. novembra, održan je koncert klaviristkinje Jelene Simonović Kovačević, redovnog profesora na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Ove koncerte smo odradili u saradnji sa Kulturnim centrom našeg grada, sa kojim imamo izvanrednu saradnju.

U daljem razgovoru, direktorka Milutinović osvrnula se na predstojeće aktivnosti:

– U sredu, 12. decembra održaće se po tradiciji „Solfeđijada“, gde će naši učenici podeljeni u ekipe, odmeriti svoja znanja iz muzičke teorije u obliku kviza. Koncert učenika nacionalnih manjina u našoj školi održaće se 20. decembra, u velikoj sali i on je nastavak započetog prošle godine, kada smo im dali prilike da izraze svoje nacionalno biće tako što će odsvirati kompozicije u duhu naroda kome pripadaju.

– A kruna ovog polugodišta je veliki Novogodišnji koncert u sali Narodnog bioskopa, 18. decembra. Pored već uobičajne svečane atmosfere i kompozicija u duhu predstojećih praznika, nastupiće i naši prijatelji iz OŠ „Heroj Pinki“. Na njihovom igrokazu, za koje je pratnja do sada puštana sa matrice, ovoga puta će naši učenici i nastavnici produkovati živu muziku.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here