Aleksa Vukanović voli folklor i izvorno pevanje, osvojio nagradu „Zlatni opanak” (VIDEO)

Napadač Crvene zvezde Aleksa Vukanović iz Gajdobre

1331

„Drugarica i drug su me nagovorili da pođem na probu, iako me je samo fudbal zanimao“ – kaže Zvezdin napadač Aleksa Vukanović za „Sportski žurnal“.


Zna se ko će u Crvenoj zvezdi da povede šampionsko kolo ako se odbrani prednost u odnosu na Radnički i Partizan i osvoji titula. Aleksa Vukanović nije majstor samo u fudbalu, nego i folkloru. Dugo je već član KUD „Blagoje Parović” iz Gajdobre.

[wonderplugin_slider id=75]

 

– Odavno sam počeo sa folklorom, bio sam četvrti ili pet razred. Drugarica i drug su me nagovorili da pođem na probu, iako me je samo fudbal zanimao. Videli su koreografi da brzo kopčam korake, što uopšte nije lako. Nemam mnogo vremena više za to, ali se rado odazovem na probe ili koncerte ukoliko sam u prilici, taman da malo odmorim glavu – otvorio je priču o hobiju Aleksa Vukanović.

Strelac 12 golova u jesenjem delu Super lige bavi se i izvornim pevanjem, sa svojom grupom iz Gajdobre osvajao je nagradu „Zlatni opanak”.

– Pevanjem se bavim šest godina, slučajno je krenula priča. Osvojili smo dosta priznanja. Nije to klasično pevanje, nego izvorno iz svih predela Srba.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here