Aleksandar Dukić pobednik Otvorenog prvenstva Bačke Palanke

Otvoreno prvenstvo Bačke Palanke u šahu završeno je u nedelju (21. februara) odigravanjem poslednjeg kola.

298

Otvoreno prvenstvo Bačke Palanke u šahu završeno je u nedelju (21. februara) odigravanjem poslednjeg kola. Turnir je odigran u šah klubu u Bačkoj Palanci i ukupno je odigrano 9 kola po švajcarskom sistemu parovanja.


Učestvovalo je 28 šahista a među njima: 2 fide majstora,11 majstorskih kandidata i 15 igrača različitih šahovskih kategorija.

Turnir je bio veoma borben i interesantan, do završetka poslednje partije na turniru nije se znao pobednik. Na kraju trojica igrača su osvojili po 6,5 poena, pa je buholc koeficijent odredio plasman.

Poredak na kraju turnira je bio sledeći:
1. Dukić Aleksandar 6,5 poena
2. Tepić Boris 6,5
3. Kovačić Vlastimir 6,5
4. Parnicki Zlatko 6
5. Trifunović Đorđe 6
6. Jovanović Petar 5,5
7. Volarov Damir 5,5

Aleksandar Dukić je zasluženo osvojio prvo mesto i pobednički pehar, igrao je dobro tokom celog turnira, a naročito u finišu kada je dobio tri partije zaredom.

Organizator je obezbedio pet novčanih nagrada za petoricu prvoplasiranih, dve robne nagrade za 6 i 7 mesto. Nagrađen je i najbolje plasirani igrač starosti preko 60 god, koji nije uzeo redovnu nagradu a to je Nebojša Kralj koji je osvoio 5 poena zauzevši 11 mesto.

Od šestorice omladinaca koji su igrali na turniru najuspešniji su bili: Dombrovski Mihajlo sa 4,5 poena, Lalić Nikola sa istim brojem poena i Savić Uroš sa 4 poena. Oni su nagrađeni sa šahovskom literaturom.

Turnir je bio odlično organizovan zahvaljujući aktivistima iz šah kluba „Bačka Palanka“, to pokazuje zavidan broj učesnika. Na turniru su igrali šahisti iz: Bačke Palanke, Čelareva, Mladenova, Odžaka i Temerina.

Za regularnost takmičenja i fer i sportsko nadmetanje zaslužan je osim igrača i sudija Milanko Ćirović, koji je svoj posao odlično obavio.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here