ASA Grupacija preuzela Žitoprodukt iz Bačke Palanke

1646

ASA Grupacija iz Sarajeva je ove sedmice preuzela kompaniju Žitoprodukt iz Bačke Palanke.


Ova akvizicija predstavlja iskorak u daljem poslovanju Grupacije i daje joj dobru osnovu za nastavak širenja u segmentu trgovine berzanskom robom.

– ASA Grupacija je trenutno prepoznatljiv brend na području BiH sa više od 1.000 zaposlenih i prisustvom u različitim segmentima kao što su usluge, finansije, zdravstvo i nekretnine. Kao što smo i ranije najavili, aktivno radimo i na širenju u novim oblastima poslovanja, a ova akvizicija je sastavni deo naše stretegije pozicioniranja u regiji. Konkrento, investicija u Žitoprodukt će značajno doprineti razvoju i jačanju segmenta trgovine berzanskom robom, gde smo već prisutni kroz trgovinu električnom energijom – izjavio je direktor ASA Grupacije Eldin Hadžiselimović, dodavši kako je ova akvizicija predstavlja značajan iskorak u poslovanju grupacije, jer je reč o prvoj investiciji van granica BiH i o regionalnom pozicioniranju ASA.

[wonderplugin_slider id=26]

 

Region Jugoistočne Evrope među vodećim je proizvođačima žitarica u Evropi, što predstavlja dodatni potencijal za dalje širenje i jačanje ASA Grupacije u ovoj oblasti. Investicija je realizovana kroz članicu Grupacije, ASA Trading sa sedištem u Austriji, a u Bačkoj Palanci je registrovana istoimena firma – ASA Trading.

– Region je poznat po poljoprivrednim proizvodima visokog kvaliteta, kao i po povoljnom geostrateškom položaju uz kvalitetnu logističku infrastrukturu. Ovakvi parametri predstavljaju osnovu za dalji rast i razvoj Žitoprodukta – izjavio je direktor ASA Tradinga Joao Batista Cardoso.

– Ukoliko se uzme u obzir da je kompletna proizvodnja NON GMO, naša pozicija na svetskom tržištu postaje još interesantija i otvara nam nove mogućnosti – dodao je Cardoso.

Žitoprodukt je kompanija sa višegodišnjom tradicijom u oblasti prerade žitarica sa skladišnim kapacitetom od 22.000 tona.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here