Bačka napunila svoju mrežu. Sudija Nikolić: Makariću, nisi Nejmar!

Ne baš jasne odluke sudije Nikolića.

1937

NOVI SAD: Premijerna utakmica 28. kola Superlige Srbije odigrana je u Novom Sadu, na „Karađorđu“, a uslovni domaćin Proleter slavio je protiv OFK Bačke 3:0 (1:0).

Utakmicu su obeležili čudni golovi, odnosno sva tri bi se mogla smatrati autogolovima, ali i ne baš jasne odluke sudije Bojana Nikolića.

Zvanično, strelci su bili Stefan Čolović u 41. i Predrag Govedarica u 53. i 79. minutu.

Posle Čolovićevog šuta lopta je zakačila Darka Gojkovića, promenila pravac i prevarila Bojana Zogovića, dok su druga dva gola postignuti posle centaršuteva iz kornera, ali je čak i posle snimka teško proceniti da li je poslednji loptom igrao Govedarica ili neko od protivničkih igrača.

Kako bilo, Proleter je upisao veoma važna tri boda i praktično zakoračio u plej-of nepuna tri kola pre kraja, pošto debitant u najjačem rangu domaćeg fudbala sada ima šest bodova više od devetoplasirane Mačve, koja u subotu igra protiv Crvene zvezde u gostima i biće pravo čudo ako pobedi aktuelnog šampion i konstantnog lidera prvenstva ove sezone, koji nema poraz u nacionalnom prvenstvu već 53 uzastopne utakmice.

Veliki „vetar u leđa“ domaći fudbaleri dobili su posle odluke sudije Bojana Nikolića da isključi Milana Makarića u 45. minutu zbog drugog žutog kartona pokazanog za navodno simuliranje. Čini se da je igrač Bačke zaista dobio udarac u telo.

Nikolić je imao spornu odluku i nešto ranije, kada je trener Proletera, Dragan Radojičić ušao u teren i šutnuo loptu pre nego što je bilo jasno da li je ona izašla u aut ili ne. Nije to bila „čista kontra“ za goste, ali možda bi i postala da se lopta odbila njima u korist… Svakako, potez Radojičića nije bio sportski i zaslužio je da bude sankcionisan, ali nije.

Poslednju odluku o kojoj će se diskutovati, Nikolić je doneo u 72. minutu kada je procenio da nema osnova za penal u korist Bačke, iako je lopta očigledno pogodila u ruku Miljana Jablana posle kornera.

Bačka je i posle ove utakmice ostala jedini superligaški tim bez pobede u gostima ove sezone i predstoji joj dalja borba za opstanak u plej-autu, najviše sa Radom, Dinamom i Zemunom.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here