Bačka Palanka na Međunarodnom sajmu turizma u Sloveniji

1138

Turistička organizacija opštine Bačka Palanka je učestvovala i ove godine na međunarodnom sajmu turizma u Ljubljani „Alpe Adria“ 31. po redu, na Gospadarskom razstavišču u periodu od 29.01. do 02.02.2020. godine.


Na ovom sajmu učešće je uzelo 300 izlagača iz preko 20 zemalja, a posetilaca je bilo oko 30.000.

Na zajedničkom štandu Turističke organizacije Vojvodine se predstavilo se svojom turističkom ponudom nekoliko gradova i opština: Bačka Palanka, Vršac, Stara Pazova, Subotica, Irig, Žabalj, Novi Sad, Pančevo, Sombor, Šid kao i gosti iz Privredne komore Vojvodine, Klastera Deliblatska peščara, Novosadskog sajma.

 

Ponuda je i ove godine na sajmu bila fokusirana na turiste koje preferiraju aktivni odmor, šetnje, biciklizam, planinarenje, kamping.

[wonderplugin_slider id=179]

Takođe, promocija Vojvodine je, drugu godinu za redom upotpunjena organizacijom „Vojvođanske večeri“ u prostorijama kongresnog centra parohijskog doma Srpske pravoslavne crkve u Ljubljani. Gostima (predstavnicima slovenačkih medija, turističkih agencija, slovenačkih udruženja) je vojvođanska ponuda predstavljena kroz gastronomske specijalitete, degustaciju vojvođanskih vina uz neizostavne zvuke tamburaša.

Posetioci su imali priliku i da pogledaju turističko promotivni film Turističke organizacije Vojvodine pod nazivom „Vojvodina lifestyle“. Prisutnim gostima i izlagačima se obratio podpredsednik Pokrajinske vlade Vojvodine Đorđe Milićević i direktor Turističke organizacije Vojvodine, Nataša Pavlović koji su naglasili značaj dolazaka slovenačkih turista kao i njihov porast u poslednjih nekoliko godina.

Prema podacima Republičkog zavoda za Statistiku, broj turista iz Slovenije se u 2019. godini povećao za 2.8% odnosu na 2018. i iznosio je 80 583.

[wonderplugin_slider id=177]

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here