Bačka Palanka: Najbolji škembići iz „Stare kuće“

1806

BAČKA PALANKA: U organizaciji Udruženja građana „Zlatan karaš“, a u dvorištu Slovačkog doma u Bačkoj Palanci održano je deveto po redu takmičinje u kuvanju škembića – „Bećarski paprikaš“.


Po oceni međunarodnog stručnog žirija koji su činili: Simka Borocki, Rale Tomić, Rudika Uhlarik (predsednik) i Željko Tomašić,najukusnije škembiće u kotliću skuvali su kuvari ekipe restorana „Stara kuća“ u Bačkoj Palanci. Drugo mesto pripalo je ekipi STR „Pink“ iz Palanke, a treće USR „Šaran“ iz Pivnica.

U konkurenciji ženskih i najsimpatičnijih ekipa pehar je dobila i međunarodna ekipa Bačka Palanka – Ilok, a kuvarica je bila Sanja Hajrić. Po oceni žirija mali pehar je dobila ekipa PG „Savić“ u kategoriji „nismo ga ni probali“.

– Takmičilo se 27 ekipa sa skoro 250 članova, a za ovu priliku pripremljeno je skoro 300 kilograma sirovih odnosno nešto više od 150 kilograma obrađenih, očišćenih i obarenih svinjskih želudaca koje je obezbedila AD „Bačka“ – kaže Zoran Hajrić, predsednik udruženja „Zlatni karaš”. – Sve je proteklo u dobroj atmosferi, šali i veselju.

Pokrovitelj ove Škembićijade bila je Opština Bačka Palanka, pehare je obezbedila novosadska firma „CP Distribucion“, a svaka ekipa dobila je prigodan poklon od prijatelja manifestacije, odnosno od „Limarije Sebastijan“, TR „Iskra Šole“, „Čegar elektro“, PG „Vulinović“ i PA Lipa plus“. Za iduću, jubilarnu, desetu po redu manifestaciju priprema se poseban program, najavljuje Hajrić.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here