Bačka Palanka: Obuka tkanja za sve zainteresovane žene

2508

U prostorijama Udruženja žena „Zlatne ruke“ žene prolaze kroz obuku tkanja. O tome više govorila je predsednica udruženja, Zora Kajtez.


– Obuka tkanja ide kroz projekat „Tkanjem do znanja“. Projekat donira Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku i demografiju na čijem je čelu Peđa Vuletić. Dobili smo 100.000 dinara, kupili smo razboje, vunu i platna, tako da ćemo i šiti, a ne samo tkati.

– Šijemo određene modele, kape, pončoe, kaputiće u kombinaciji sa tkanim motivima. U  prostorijama imamo četiri horizontalna razboja, a vertikalni se momentalno rade u Temerinu i uskoro ćemo ih preuzeti. Na tim razbojima se nismo oprobali, tako da ćemo i na njima učiti.

[wonderplugin_slider id=154]

 

– Obuku drži članica našeg Udruženja Boja Čičković. Polaznici nisu samo članice udruženja, nego i svi zainteresovani. Prvi deo se završio 26. februara, a za dve nedelje kreće i drugi deo, tako da zainteresovani mogu da se jave u prostorijama udruženja, sredom od 17 do 20 časova.

– Saradnja sa pomenutim Pokrajinskim sekretarijatom ove godine je počela sa ovim projektom, a nadamo se da ćemo i u budućnosti lepo sarađivati. Konkurisali smo i na projekat za kulturu sa „Zmijanskim vezom“, obzirom da na ovim prostorima živi  stanovništvo sa područja Zmijanja.

– Planovi za ovu godinu su nam, da po osmi put organizujemo manifestaciju „Dunavski vez“, takođe planiramo da na godišnjicu našeg udruženja, 12. maja, na Svetog Vasilija, kada je i naša slava, organizujemo modnu reviju gde ćemo prezentovati ovo što sada radimo. Postavićemo i izložbu u Kulturnom centru Bačka Palanka. Lokalna samouprava nam je obećala da će se ove godine rešiti i pitanje naših prostorija, u zgradi Muzeja grada. To je izuzetno važno za nas da znamo gde smo, da se ustalimo, da bismo mogli raditi na miru i da možemo dublje da se unesemo u rad i stvaramo mnogo novih proizvoda, za šta je neophodno da imao krov nad glavom.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here