Bačka Palanka: Početak grejne sezone će kasniti za pojedine korisnike

Kad počinje grejna sezona?

1121

Iz bačkopalanačke toplane „Partizan“ kažu da se, pred nastupajuću grejnu sezonu ovo preduzeće, kao i godinama unazad pripremilo za redovnu isporuku toplotne energije.


Vladimir Žilaji

Rukovodilac toplane, Vladimir Žilaji kaže da je izvršen servis obe kotlarnice, svih podstanica i šahti u Bačkoj Palanci i Čelarevu. On napominje da u Čelarevu u jednoj zgradi, stanari vrše rekonstrukciju cevovoda, pa kad završe radove i oni će biti priključeni na zajednički sistem Bloka „Mali ritić“.

Grejna sezona počinje 15. oktobra, a radijatori mogu i ranije da ogreju korisnike ukoliko po prognozi RHMZ-a tri dana zaredom u 21.00 h bude izmerena temperatura od 12 stepeni ili niža.

Ipak, za pojedine korisnike, grejna sezona će možda početi malo kasnije. Kako kaže naš sagovornik, kvar toplovoda ispred poslovnice „Mts“-a u centru Bačke Palanke, iz objektivnih razloga ne može biti odmah uklonjen.

„Na žalost, moramo jedan deo naših kupaca informisati da će im zbog kvara toplovoda možda kasniti početak grejne sezone. Kvar toplovoda je na deonici ispred poslovnice „Mts“, te je kašnjenje sa početkom grejne sezone moguće za kupce zgrada, Kralja Petra I 15 ulazi 1, 2 i 3 Žarka Zrenjanina 62 i 68 (sva tri ulaza), Žarka Zrenjanina 51 (pošta), kao i poslovni prostori pošta, DDOR, Sud, Opština i Poreska uprava“, rekao je Žilaji.

[wonderplugin_slider id=104]

 

On dodaje da je ovo preduzeće godinama unazad redovno održavalo kompletan sistem Toplana, na šta je utrošeno preko pola miliona evra, a bez obaveze investicionog održavanja.

„Kao što je poznato, zastoji u grejanju su bili minimalni, naši radnici su radili po svim vremenskim prilikama i danju i noću. Na žalost, iz objektvinih razloga ovaj put nismo u mogućnosti otkloniti uočeni kvar. Obratili smo se lokalnoj samoupravi – vlasniku toplovoda, da ovaj put oni otklone kvar i dobili pozitivan odgovor. Očekujemo da se nakon sprovođenja obavezne procedure započne sa otklanjanjem kvara“, istakao je rukovodilac toplane u Bačkoj Palanci, Vladimir Žilaji.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here