Bačka Palanka: Suspendovani radnici pošte koji su u štrajku

6745

BAČKA PALANKA: Štrajk pošti širom Srbije je u toku. Radnici pošte zahtevaju povećanje zarada na republički prosek. Onima koji su u štajku, uručene su suspenzije na tri meseca, a među njima su i pojedini radnici iz pošte u Bačkoj Palanci.


Glavni poverenik Samostalnog sindikata poštanskih radnika za Novi Sad, Tomislav Mandić za BAP VESTI kaže da u pošti u Bačkoj Palanci pojedini šalteri rade, kao i poštari koji imaju ugovore na određeno vreme zato što njima u svakom trenutku mogu da prekinu ugovor.

„Ostali zaposleni ne rade, a svi oni koji su odbili da potpišu radne naloge, suspendovani su. Za nas koji smo stalno zaposleni moraju da drže određenu proceduru koja ponovo neće biti ispoštovana jer su počeli da nas zastrašuju suspenzijama. Ukoliko oni ne povuku ove nezakonite suspenzije bićemo primorani da se obratimo daljim sudskim instancama“, rekao je Mandić.

[wonderplugin_slider id=67]

 

Razlog za suspenziju je, kaže Tomislav Mandić, to što su odbili radne naloge, a to kao pojam ne postoji ni u Zakonu o radu, ni u Ustavu Srbije, jer ne sadrži u sebi pouku o pravnom leku, koja je jedino validna koliko je zakon priznaje – dodaje on.

U poštama u Baču, rad je totalno obustavljen, dok je u Bačkom Petrovcu situacija slična kao u Bačkoj Palanci – pojedini radnici su u štrajku i neki šalteri rade.

Obustava rada dela zaposlenih u Pošti Srbije počela je 2. decembra. Oni su odbili ponudu poslovodstva da se od iduće godine masa zarada u Pošti poveća za 10 odsto, a da najveće povišice dobiju zaposleni sa najmanjim primanjima, tražeći da im se zarada izjednači sa republički prosekom.

[wonderplugin_slider id=104]

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here