Bačkopalanački šampioni na prijemu kod predsednika opštine

1445

BAČKA PALANKA: Predsednik opštine Bačka Palanka Branislav Šušnica primio je danas u zgradi Opštine kajakaše Milenka Zorića, Stefana Vekića, Strahinju Stefanovića i Marka Dragosavljevića.


U ovoj godini, ovi mladi sportisti ostvarili su velike uspehe ne samo za bačkopalanački već i svetski kajak. Nizali su evropske i svetske medalje i obarali svetske rekorde.

Stefan Vekić, nova mlada nada srpskog kajaka, osvojio je srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu u Portugalu. On kaže da mu je drago što čelnici Opštine cene njihove uspehe i posle svakog velikog rezultata, organizuju prijeme i pružaju podršku.

„Jako mi je drago što će Bačka Palanka konačno imati Regatni centar jer već dugi niz godina se o tome pričalo, ali do sad se nije mnogo uradilo. Taj projekat za nas kajakaše je veoma značajan, i zbog samih treninga, održavanja takmičenja, ali i za sve one mlađe koji tek počinju da treniraju. Osvojiti medalju u svom gradu je ipak poseban osećaj“, rekao je Vekić.

Iza njegovog uspeha stoji, kako kaže, mnogo truda i rada. Treninzi su trajali cele prošle zime, a vrlo često je imao i po tri treninga dnevno.

„Takav tempo ne ostavlja puno slobodnog vremena, i posle takvih treninga uglavnom nemam energije za bilo šta drugo. Ipak, trud se isplatio i onda mi je uspeh još značajniji“, kaže Stefan Vekić.

Branislav Šušnica

Predsednik opštine Bačka Palanka, Branislav Šušnica čestitao je kajakašima na ostvarenim uspesima.

„Njihovi rezultati nas raduju u poslednjih par godina i oni još jednom potvrđuju da je kajak u Bačkoj Palanci sport broj jedan. Oni su ambasadori uspeha u kajaku i zaslužni su što će Bačka Palanka konačno dobiti regatnu stazu“, istakao je Šušnica.

Saradnja sa lokalnom samoupravom nikad bolja 

Predsednik KKK „Tarket“ Miroslav Mika Rodić rekao je da lokalna samouprava pruža veliku podršku i klubu, mladim kajakašima ali i razvoju ovog sporta u Bačkoj Palanci.

„Konačno ćemo dobiti Regatni centar i takav sportski objekat promeniće ličnu kartu Bačke Palanke jer neće doprineti samo razvoju kajaka već i turizma“, kaže Rodić.

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here