Bačkopalančani spremni za okršaj s cenjenim rivalom iz Novog Sada

483

BAČKA PALANKA: Izgubili su fudbaleri Bačke u prošlom prvenstvenom kolu utakmicu s Čukaričkim s ubedljivih 0:3.

Međutim, kako tvrdi njihov šef stručnog štaba Dragan Đorđević, taj skor nije realno pokazao događanja na terenu, jer su njegovi učenici igrali veoma dobro do prvog primljenog pogotka. Uz to, bili su lišeni pomoći čak petorice standardnih prvotimaca, što je, kada se podvuče crta, tim odvelo u poraz. Sada se pripremaju za duel s Vojvodinom na svom terenu, rešeni da pruže maksimum, prikažu želju da iznenade protivnika i, što da ne, osvoje tri boda koji bi im puno značila u nastavku prvenstva.

– Protiv Čukaričkog su nam se ponovile neke situacije i greške iz prethodnih utakmica, posle kojih je naš golman morao da vadi loptu iz mreže – rekao je trener Đorđević. – Te nedostatke moraćemo što pre da otklonimo ukoliko želimo da pobednički završimo utakmicu s Vojvodinom. Pred nama je, svesni smo toga, veoma ozbiljan duel protiv izuzetno poštovanog rivala, jer dobro znamo šta i koliko znači ime novosadskog kluba u srpskom fudbalu. Međutim, moraćemo da ponosno izađemo na teren i pružimo igru koja bi mogla da nam donese bodove. Da se razumemo, svaki rezultat osim poraza za nas bi bio dobar, ali želimo da trijumfujemo i verujem da će igrači na delu to i da pokažu u vojvođanskom derbiju.

Rekosmo, čak petorica prvotimaca nisu zbog povreda mogli da nastupe u susretu s Čukaričkim.

– Najvažnije je to da se povređeni Bjeloš, Gavrić, Grabež, Pantić i Radinović osećaju puno bolje i što postoje indicije da ću na njih moći da računam. Još uvek je rovit Jovanović i, u dogovoru s klupskim lekarom, procenićemo da li će i on biti u konkurenciju za utakmicu. U svakom slučaju, svi oni koji budu na terenu imaće obavezu da pruže igru dostojnu dresa Bačke i pokušaju da navijačima podare razlog za radovanje. Želimo da odigramo derbi hrabro i agresivno, bez ikakvih kalkulacija. Tako je u svakoj utakmici, isto će važiti i u duelu sa Vošom, a da onda, u poslednjem jesenjem kolu, pokušamo da isto učinimo i u Surdulici – najavio je Dragan Đorđević.

 

[wonderplugin_slider id=64]

 

Interesovanje za ovaj susret u Bačkoj Palanci i okolini je povećano, jer tamošnji ljubitelji fudbala uvažavaju Vojvodinu kao najveći najcenjeniji pokrajinski klub, istvoremeno verujući da njihovi ljubimci imaju kvalitet i snagu da se s njim ravnopravno ponesu i osvoje i te kako važne bodove.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here