Karađorđevo i Bagremara čekaju izletnike

1983

BAČKA PALANKA: Po tradiciji žitelji i gosti bačkopalanačke opštine i ove godine Prvomajski uranak organizovano će obeležiti na dve lokacije – u Karađorđevu udaljenom od varoši desetak kilometara i u Bagremari, šumi na rubu grada, u kojoj je odmaralište Crvenog krsta.

Prvomajski uranak u Karađorđevu, a u sastavu je Vojne ustanove „Morović“, organizuju Ministarstvo odbrane, Turistička organizacija i Konjički klub „Karađorđevo“, a pod pokroviteljstvom Opštine Bačka Palanka. Predviđen je bogat sportski u kulturno – umetnički program na hipodromu „Mladost“ u Karađorđevu. Za one koji se opredele da praznuju u Bagremari, lokalna samouprava obezbedila je besplatan ćumur za roštiljanje, a tamo već postoje zidani roštilji, klupe i stolovi.

Radnici JKP „Komunalprojekt“ iz Bačke Palanke pokosili su velike zelene površine u Karađorđevu i Bagremari, obavljeno je i tretiranje krpelja i komaraca, a JP „Standard“ asfaltiralo je deo lokalnih saobraćajnica u Karađorđevu, pa i onu pored nekada čuvenog restorana. Baš taj restoran posebnog je interesantan brojnim Palančanima i turistima koji posećuju ovo mesto zbog poznate ergele, ali i zbog predsedničke rezidencije koja je u blizini i koja je posebno postala čuvena u vreme vladavine Josipa Broza, koji je ovde primao brojne svetske političke lidere i krunisane glave. Restoran treba da otvori VU „Morović“ i pretpostavlja se da će ponovo biti dostupan za brojne goste koji su se zaželeli lovačkih specijaliteta, jer je u blizini i poznato lovište. Restoran je bio zatvoren skoro četvrt veka, a sada će biti jedini takav ugostiteljski objekat u okolini.

[wonderplugin_slider id=21]

 

Palančani za 1. maj koriste i da izađu u priobalje Dunava, pored zalivnog jezera Tikvara, a meštani okolnih sela roštiljaju, vrte ražnjeve i kotliće na obalama brojnih kanala kojih ima dosta u ataru ove opštine.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here