„Bajka o labudu“ u izvođenju dece iz vrtića „Bambi“ (FOTO)

Narodna biblioteka "Veljko Petrović"

1132

Vrtići su oduvek bili dobro mesto kreativnog delovanja, s toga ne čudi činjenica da su vaspitačice bačkopalanačkog vrtića „Bambi“ iskoristile taj idealni prostor za kreativno delovanje okušajući svoju maštovitost. I, naravno, uspele su!


Belina, gotovo, nepregledna snežna belina koja pretvara sve u belo podstakla je vaspitačice Vericu Mernik i Biljanu Inđić da u galeriji Narodne biblioteke „Veljko Petrović“ sa četvorogodišnjim „glumcima“ izvedu Bajku o labudu.

Vaspitačice – režiserke, smelo su se upustile u ovaj poduhvat s obzirom da je bajka „Bajka o labudu“ koju je napisala Desanka Maksimović namenjena deci prvog razreda osnovne škole.

[wonderplugin_slider id=64]

 

U sali nije bilo dovoljno stolica za roditelje, bake, deke koji su spremno držali svoje telefone da im ne promakne ni jedna scena, a pogotovo ona u kojima je glavni „glumac“ bila njihova ćerka, njihov sin, unuk.

Prisutne je vrlo srdačno pozdravila vaspitačica Snežana Šijaković i u svom kratkom obraćanju pohvalila roditelje koji su uložii veliki trud u izradu kostima, kao i vaspitačice koje su scenski dočarale atmosferu za istinski umetnički doživljaj.

Prisutnima se obratila Koviljka Dobrić, koordinator projekta „Književno kreativna dešavanja u životima mladih“. Izrazila je iskreno zadovoljstvo što u sali nema dovoljno stolica za sve, jer kada je u pitanju kreativnost, naglasila je gospođa Dobrić porodica je odgovorna za psihološku sigurnost, odnosno, psihološku slobodu svojih mališana. Zatim je naglasila da kreativnost ne treba olako shvatati s obzirom na ogromnu psihološku literaturu koja se bavi fenomenom kreativnosti. Prisustvo roditelja iskoristila je da ih podseti na neophodnst neprekidnog bdenja nad decom kao i relevantnu činjenicu da deci treba omogućiti autonomiju, kreativnost kao psihološku i emocionalnu atmosferu.

Svoje obraćanje Koviljka Dobrić završila je citatom :“Život je prilika da budete kreativni, ako ste kreativni bićete srećni!“ (J.A. Komenski)

Da li će neko dete iz vrtića „Bambi“ koje se uživelo u datu mu ulogu svojih vaspitačica i stalo na podijum galerije Biblioteke postati prvak drame u klasi profesora…. i stati na „daske što život znače,“ zavisiće, izmedju ostalog, od njegovog kreativnog potencijala.

I na kraju, mladi izvođači nagradjeni su iskrenim i burnim aplauzom kao i zajedničkom fotografijom za uspomenu.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here