Bibliotekari na stručnom skupu

Iz Narodne biblioteke "Veljko Petrović"

482

U Mesecu knjige, 7. i 8. novembra, Biblioteka iz Belog Manastira organizovala je već tradicionalno međunarodno okupljanje bibliotekara iz regiona.


Ove godine realizovan je četvrti po redu stručni skup pod nazivom „Priča (iz) moje knjižnice“. Na dvodnevnom skupu, koji se održavao u Kneževim Vinogradima učestvovali su bibliotekari iz Hrvatske, Mađarske, Srbije i Slovačke.

Narodnu biblioteku “Veljko Petrović” zajedničkim radom na temu “Biblioteka-vodič za kreativno odrastanje tinejdžera” uz zanimljivu prezentaciju uspešno su predstavile bibliotekarke Dragana Petrić i Dušanka Papić.

Na skupu su predstavljene i dve izložbe, jedna je predstavila središnje knjižnice nacionalnih manjina u RH, a druga je prezentovala svet knjige kroz objektiv fotoaparata u sklopu projekta Gradske knjižnice i čitaonice Požega.

Nakon stručnog dela skupa, na kome se predstavilo oko 40 izlagača, ljubazni domaćini su organizovali izlet u Park prirode Kopački rit. Kao rezultat aktivnosti sa ovog stručnog skupa bibliotekari su poneli mnoštvo ideja i informacija koje će pospešiti razmenu znanja i ideja za buduće aktivnosti u Biblioteci, omogućiti da se primene korisna iskustva drugih biblioteka, a pre svega, ostvariti interakciju i povezivanje zajednice biblioteka i bibliotekara na globalnom nivou.

Skup je realizovan pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here