Šušnica: Veliki korak ka razvoju turizma i sporta u Bačkoj Palanci

Iz kabineta predsednika opštine Branislava Šušnice

1917

Plan detaljne regulacije priobalne zone u Bačkoj Palanci usvojen je na Sednici skupštine održane protekle nedelje. Realizacijom ovog projekta,  Bačka Palanka bi imala višestruke benefite. Povodom usvajanja ovog plana, predsednik opštine Bačka Palanka izdao je saopštenje za medije koje prenosimo u celosti.


„Posle devet godina, postignut je značajan korak ka realizaciji projekta priobalja u Bačkoj Palanci“, istakao je prvi čovek Bačkopalanačke Opštine Branislav Šušnica nakon što je na sednici Skupštine opštine 18. aprila 2018. godine, konačno izglasana Odluka o donošenju Plana detaljne regulacije Priobalne zone Bačka Palanka.

„Mogućnost rešavanja ovog izuzetno kvalitetnog prostora sada je izvesnija. Donošenjem plana detaljne regulacije priobalne zone, bliži smo realizaciji promeni izgleda priobalja, a samim tim i budućnosti naše opštine – razvoju turizma i sportsko-rekreativnih sadržaja, izgradnji neophodne komunalne infrastrukture kao i saobraćajnih koridora. Redovnim kontaktima sa Ministarstvom omladine i sporta, zaključili smo da ova lokacija ima sve predispozicije da izraste u Nacionalni regatni centar i naše planove podredićemo ovom cilju.“

[wonderplugin_slider id=9]

 

Planom detaljne regulacije priobalne zone Bačka Palanka obuhvaćena je ukupna površina od 387,7 hektara koja predstavlja deo Prirodnog dobra „Tikvara“ i njegove zaštitne zone.

Glasanjem za usvajenje ove Odluke, odbornici lokalnog parlamenta nedvosmisleno su potvrdili da od Bačke Palanke žele da naprave još poželjnije mesto za život.

„Ovom poslu smo maksimalno posvećeni, svesni obaveze da realizujemo projekat koji ne pripada samo Opštini Bačka Palanka, već svim njenim građanima“, ističe predsednik Šušnica.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here