Ozvaničena saradnja sa Udruženjem „Čepom do osmeha“

"Da zajedničkim snagama pomognemo sve većem broju dece".

1625

BAČKA PALANKA: Memorandum o poslovno-tehničkoj saradnji između Opštine Bačka Palanka i Udruženja humanitarno ekološke organizacije „Čepom do osmeha“ potpisan je jutros u zgradi Opštine Bačka Palanka.


Na ovaj način ozvaničena je saradnja koja traje već nekoliko godina.

Potpisnici memoranduma, predsednik opštine Bačka Palanka Branislav Šušnica i predsednica Udruženja „Čepom do osmeha“ Vanja Petković, složni su u činjenici da je ovo najbolji način da se dopre do što većeg broja ljudi koji malim gestom, kao što je sakupljanje čepova, mogu da pomognu deci i mladima kojima su neophodna pomagala.

Nakon sastanka, predstavnici Opštine Bačka Palanka i Udruženja „Čepom do osmeha“ kutije za čepove odneli su prostorije PU „Mladost“, a ovakve kutije biće postavljene u svim osnovnim školama i vrtićima u našoj opštini.

Vanja Petković

„Potpisivanje memoranduma će samo osnažiti već postojeću saradnju, da građani Bačke Palanke sakupljaju još veći broj čepova. Postavke ovih kutija motivišu građane da donose čepove i da zajedničkim snagama pomognemo sve većem broju dece. Do sada smo sakupili 130 tona plastičnih čepova na nivou cele Srbije, a pomogli 22. dece. Konkurs je sada završen, sad je u toku analiza dokumentacije da vidimo koja će deca dobiti pomagala u narednom periodu“, rekla je Vanja Petković.

Na sastanku se razgovaralo i o akciji postavljana mozaika od čepova u Bačkoj Palanci koja će biti organizovana za vreme Dunavskog bala. Mozaik će biti veličine oko 100 kvadratnih metara i sa motivima Bačke Palanke.

„Za Dunavski bal planiramo da napravimo jedan mozaik sa motivima Bačke Palanke. Sa čelnicima Opštine još treba da dogovorimo detalje gde će tačno mozaik biti postavljen i da Dunavski bal obogatimo sa još jednom manifestacijom. Organizovanjem mozaika stvara se jedna pozitivna energija i budi se entuzijazam kod ljudi“, kaže Vanja Petković.

Predsednik Opštine Bačka Palanka, Branislav Šušnica istakao je da je u ovakvim akcijama najvažniji edukativni karakter jer deca od malih nogu uče kako pomoći drugima, ali i kako da recikliraju i čuvaju životnu sredinu.

Branislav Šušnica

„Opština Bačka Palanka završava ovu nedelju na human način. Počeli smo jednim humanim delom kad smo dodeljivali vozilo Udruženju multiple skleroze, završavamo je još jednim humanim gestom. Prvo pomagalo koje je dodeljeno preko ovog udruženja je dodeljeno detetu iz naše opštine. Nadam se da ćemo još jednom pokazati koliko smo humana sredina. Najvažniji je edukativni karakter koji kreće od najmlađih uzrasta, od predškolaca jer deca od malih nogu uče kako da recikliraju, a na taj način pomognu i drugima“, istakao je Šušnica.

 

[wonderplugin_slider id=21]

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here