Crveni krst Bačka Palanka slavi 95 godina rada

1415

BAČKA PALANKA: Crveni krst Bačka Palanka iza sebe ima 95 godina rada, rada koji se vodi isključivo time da pomogne ljudima u patnji. Ova organizacija aktivno učestvuje u akcijama poboljšanja životnog standarda društva u našoj sredini. 


„Pomoć je prvi i osnovni princip našeg rada. Kao i naši prethodnici, tako i mi danas, držimo  dobar glas ove svetske organizacije, a mnogo toga je urađeno od 27.03.1924. godine.“ – ističu oni.

Stalni tim Crvenog krsta danas čine Branislav Šobot – Beli, Dragan Dimitrijević, Lazar Miškov, Anđelka Nikić, Vera Pupac , Dragana Milić , Vesna Bođanac i brojni volonteri koji se godinama uključuju u sve akcije.

1977.Prva pomoc / Pobednici Gimnazija i Veselina Maslese

Organizacija Crvenog krsta Bačka Palanka je postala puno više od onog što su osnivači mogli i da zamisle, pogotovo u zadnjih deset godina kada je Crveni krst dobio i novi dom, a takođe i Odmaralište u kojem je do sad obučavano i primljeno oko 3.000 dece i mladih.

Pogledajte raspored davanja krvi po mestima u opštini Bačka Palanka za 2019.godinu OVDE.

-Mnogo ponosa nosi i naš rad na dobrovoljnom davalaštvu krvi o kojem se puno puta i pričalo, preko dvadeset godina najhumanija sredina u Srbiji.  Zatim, rad sa mladim volonterima koji podrazumeva vršačke edukacije, predavanja, i promocija ljudskih vrednosti.

Kao nosioci i dobitnici raznih priznanja i nagrada znamo da smo na zaista dobrom putu. Hvala svima na poverenju koje imaju u nas!


Volonteri Crvenog krsta Bačka Palanka su osobe koje povremeno ili redovno bez novčane naknade dobrovoljno učestvuju u aktivnostima Crvenog krsta.

Ako želite da postanete volonter u aktivnosti koju ste sami izabrali javite se Crvenom krstu Bačka Palanka putem telefona 0216042151 ili dođite lično u prostorije Crvenog krsta Bačka Palanka u ulicu Jugoslovenske Armije 23, svakim radnim danom 08-14 časova.

Ukoliko želite, možete se prijaviti za volontiranje popunjavanjem sledeće forme OVDE.

[wonderplugin_slider id=117]

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here