Dr Milan Žarković predsednik Crvenog krsta

1743

BAČKA PALANKA: U ponedeljak (23.04.) je u Bačkoj Palanci održana Izborna skupština Crvenog krsta Bačka Palanka na kojoj su izabrani predsednik, potpredsednik i Upravni odbor ove humanitarne organizacije. Članovi Skupštine su jednoglasno za predsednika CK Bačka Palanka izabrali dr Milana Žarkovića koji je i ranije bio angažovan u Crvenom krstu, pre svega u pružanju prve pomoći, a novi-stari potpredsednik je Zdravko Zec iz Mladenova.

U novi Upravni odbor su, pored dr Žarkovića i Zeca, ušli i dr Mirko Balj, Dijana Vila, Milan Beljanski, Vladimir Krulj, Mirjana Radaković, Radojka Mihajlov i dr Momir Antolović. Ovo je, po rečima Branislava Šobota, najjači sastav Upravnog odbora koji je Crveni krst u Bačkoj Palanci ikada imao.

Novi predsednik Crvenog krsta Bačka Palanka dr Milan Žarković radi u službi Hitne pomoći Doma zdravlja “Dr Mladen Stojanović”, a zameniće dugogodišnjeg predsednika ove organizacije dr Nebojšu Kolarova koji je službeno odsutan.

-Svi znate da radim u službi Hitne pomoći, a imajući u vidu da je to usko povezano sa Crvenim krstom, mislim da to može biti dobro na obostrano zadovoljstvo, da to povećeno, rekao je kratko novoizabrani predsednik CK Bačka Palanka dr Milan Žarković.

Sekretar CK Bačka Palanka Branislav Šobot podneo je izveštaj o radu organizacije u protekle četiri godine, kao i plan rada za naredni mandatni period od 2018. do 2022. godine.

U središtu aktivnosti CK Bačka Palanka u naredne četiri godine će i dalje biti čovek i njegove potrebe, a prvenstveno deca i omladina. Pored pomoći ljudima, velika pažnja biće posvećena motivaciji, edukaciji i usmerenoj koordinaciji volontera svih uzrasta i profesija i vrednovanju rezultata njihovog angažovanja u ovoj organizaciji.

Osnovni programski prioriteti bačkopalanačke humanitarne organizacije su promocija i omasovljavanje dobrovoljnog davalaštva krvi, prva pomoć, zdravstveno-preventivna delatnost, podmladak i omladina i socijalna delatnost. Među programskim prioritetima se nalaze i priprema za delovanje u nesrećama, širenje znanja o Međunarodnom humanitarnom pravu i Međunarodnom pokretu Crvenog krsta i Crvenog polumeseca (difuzija), služba traženja i organizacija i razvoj. Radiće se na unapređivanju sistema distribucije humanitarne pomoći, a posebnu ulogu imaće informativna i promotivna delatnost.

-Najveći segment koji pokrivamo su deca sa kojom redovno radimo i konstantno ih edukujemo. Crveni krst se puno prikazuje ne samo u našem gradu, a bilo bi dobro kada bi se malo znalo o Crvenom krstu. Jedanaest godina smo najhumanija sredina u Srbiji i to je ponos pre svega davalaca krvi, a onda i nas. Molimo Boga da svaka sledeća godina bude bolja, bez poplava, snežnih nanosa i što manje muke za ljude kojima mi moramo da pomažemo, rekao je sekretar Crvenog krsta Bačka Palanka Branislav Šobot.

Delegat CK Bačka Palanka u Skupštini Crvenog krsta Vojvodine biće sekretar organizacije Branislav Šobot, a u Skupštini CK Srbije će to biti dr Milan Žarković.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here