ČSK Pivara nije izborila mesto u Srpskoj ligi

558

PERLEZ: U revanš susretu baraža za popunu Srpske lige „Vojvodina“ fudbaleri ČSK Pivare nisu uspeli da izbore mesto u društvu Srpskoligaša, pošto je u revanš susretu baraža u  odigrali nedovoljnih 0:0 sa ekipom Vojvodine 1928.

Gosti iz Čelareva preuzeli su inicijativu na meču od samog starta, prvi je pripretio Tanasić u 21. minutu kada je uputio šut sa 20 metara, ali na sreću golmana Magde lopta je završila iznad gola. Isti igrač pet minuta kasnije opet je uputio snažan šut,  ovog puta pored gola.

U 36. minutu nakon duela sa Jovanićem na sredini terena napadač Vojvodine  Ninić doživeo je prelom noge, brzom reakcijom doktora on je uz ogroman aplauz svih prisutnih na stadionu napustio teren i upućen je hitno za bolnicu.

Na početku drugog poluvremena umesto Ninića na teren ulazi Rudić i u 48. minutu sa distance pokušava da ugrozi golmana Tankosića, ali lopta završava pored gola. Najveću šansu na utakmici imao je Tanasić u 72. minutu, ali je Bogdanović izbacio loptu sa same gol linije i spasao siguran pogodak gostiju. Do kraja utakmice branili su se igrači Vojvodine i nakon poslednjeg zvižduka sudije Petrovića počelo je veliko slavlje domažina na stadionu u Perlezu.

VOJVODINA 1928: Magda, Šemić, Ješić, Jeftić, Živanov, Kalajdžija, Ninić, Malbaški, Vlaučin, Bogdanović, Džajski. Zamenici: Čanak, Lazarević, Knežević, Ginić, Rudić, Pešić, Kenžević, Ješić.

ČSK: Tankosić, Vujošević, Zirić, Milanov, Balinović, Jevtić, Tanasić, Obradov, Trivunović, Jovanić, Ivković.


Od jeseni će Čelarevčani igrati u Vojvođanskoj ligi „Sever“ a društvo će im praviti ekipe OFK „Stari Grad“ i ekipa FK „Krila Krajine“ tako da će Bačkopalanački fudbalski savez imati tri prestavnika u Vojvođanskoj ligi “Sever”.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here