Dačić svečano uručio ključeve kuće porodici Mileusnić u Bačkoj Palanci

4825

BAČKA PALANKA: Prvi potpredsednik Vlade i predsednik Komisije za koordinaciju procesa trajne integracije izbeglica Vlade Republike Srbije Ivica Dačić uručio je danas 2000-tom korisniku Regionalnog stambenog programa u Republici Srbiji Zoranu Mileusniću iz Bačke Palanke.

Sam čin uručenja ključeva održao se ispred novog doma porodice Mileusnić, u ulici Nikole Tesle u Bačkoj Palanci. Događaju su prisustvovali i predstavnici lokalne samouprave na čelu sa predsednikom opštine Branislavom Šušnicom kao i Ingve Engstrom šef sektora za saradnju Delegacije EU u Srbiji i zamenica komesara za izbeglice i migracije Svetlana Velimirović.

[wonderplugin_slider id=26]

 

„Mnogima od vas je poznato da kontinuirano učestujem u svim događajima vezanim za sprovođenje Programa. Obišao sam, za ovih nekoliko godina od kada je program ušao u fazu intenzivnog sprovođenja, mnogo mesta gradova i opština u Srbiji i svedok sam koliko je truda uloženo u ceo proces“, rekao je Ivica Dačić.

Pogledaj više o porodici Mileusnić: Napustili smo svoj dom i krenuli u nepoznato

Zoran Mileusnić (40) i njegova četvoročlana porodica dobili su montažnu kuću u okviru Regionalnog stambenog programa. Pored Zorana i njegove supruge Borislave, tu je i dvoje dece Lana (7) i Aleksa (19). Ćerka Lana ide u prvi razred osnovne škole, dok je Aleksa završio srednju školu i počeo da radi. Zoran je izbeglica iz Srba u Republici Hrvatskoj, 1995. godine je došao u Srbiju tokom operacije Oluja. U Srbiju je stigao sa svojim bratom i roditeljima. Kratko su odseli kod rođaka u Futogu, a zatim su se preselili i nastanili u Bačkoj Palanci.

„Stambeno smo se snalazili na razne načine, a evo sada zahvaljujući ovom programu konačno smo trajno rešili stambeno pitanje. U ime cele moje porodice, moje supruge i dece još jednom želim da se zahvalim svim donatorima i državi Srbiji“, rekao je korisnik Zoran Mileusnić.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here