„Dan sremuša“ u subotu (06.04.)

789
Zoran Jovičin

Manifestacija „Dan sremuša“ održaće se 6. aprila u Neštinu i Viziću. To je tradicionalna deveta po redu manifestacija.


Organizatori manifestacije su Turistička organizacija opštine Bačka Palanka i Udruženje građana „Stav“.

„Imamo već oko 200-250 ljudi koji će sa nama obilaziti Vinarije i konzumirati sremački doručak. Planiran je obilazak Pravoslavne i Katoličke crkve, kao i poljoprivrednog gazdinstva gde od đumbira prave proizvode. Posle toga idemo u šetnju tzv. „manastirskom rutom“ i dolazimo u „Baštu Sremuša“ gde ćemo imati stručna predavanja. Tu će biti dr Ćurčin koji će pričati o sremušu sa zdravstvenog aspekta, a imaćemo i predavače sa Instituta za ratarstvo i povrtarstvo koji će nam pričati o tome kako se bavi tinktura od sremuša“, rekao je Zoran Jovičin iz UG „Stav“.

 

Oni koji imaju pasoš, a nemaju prevoz biće organizovan autobuski prevoz od Turističke organizacije Opštine koji kreće u 09.20 h do Sremske kuće i koji će ih u poslepodnevnim satima vratiti u Bačku Palanku. Učestvovaće i nekoliko ravničarskih udruženja.

„Očekujemo veći odziv što se tiče Palančana“, dodao je Jovičin.

Manifestaciju „Dan Sremuša“ su podržali Opština Bačka Palanka, Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu, Sebastijan limarija, Udruženje „LAG Fruška gora – Dunav“ i „Čegar elektro“.

 

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here