Deca sa Kosova i Metohije u poseti Opštini Bačka Palanka

965

BAČKA PALANKA: Učenici OŠ „Blagoje Radić“ Zupče – Zubin Potok posetili su danas (08.07.) Opštinu Bačka Palanka gde su ih dočekali predsednik opštine, Branislav Šušnica i predsednik Skupštine opštine, Mita Lačanski.


Prijem đaka i njihovih nastavnika upriličen je u velikoj sali zgrade Skupštine opštine, a ovo je sedma godina zaredom da prijatelji iz bratske opštine Zubin Potok dolaze u Bačku Palanku.

Slaviša Biševac

„Mi smo ovde već tradicionalno, godinama dolazimo i svaki put rado dolazimo zahvaljujući prijateljima koje smo ovde upoznali. Ovo je jedno veliko i lepo iskustvo za našu decu. OŠ „Blagoje Radić“ je jedna mala škola, ali škola koja opstaje već punih 100 godina u uslovima koji nisu laki. To je škola u kojoj se pre svega uči kako opstati u svojoj zemlji, kako sačuvati svoj jezik, kulturu i tradiciju“, rekao je nastavnik u OŠ „Blagoje Radić“, Slaviša Biševac.

On dodaje da u Bačkoj Palanci svake godine nailaze na veliko prijateljstvo, topao doček i gostoprimstvo i zahvalio se lokalnoj samoupravi, ali i svim ostalim Bačkopalančanima.

Predsednik Skupštine opštine Mita Lačanski izrazio je zadovoljstvo što već sedam godina dočekuje najdraže goste – decu sa Kosova.

„Današnji dan je veoma značajan za opštinu Bačka Palanka jer ovim putem pokazujemo da smo svi uz naš narod na Kosovu pogotovo kad su u pitanju najmlađi. Mi ćemo nastaviti sa ovom tradicijom i uvek biti dobri domaćini, bodrićemo ih i biti sa njima dok ne istraju u konačnu pobedu“, rekao je Lačanski.

Predsednik opštine Bačka Palanka Branislav Šušnica prima poklon od gostiju sa Kosova

Tradicionalni boravak osnovaca sa Kosova i Metohije u našoj opštini počeo je u subotu, 6. jula i traje osam dana. Ovaj boravak organizovalo je Udruženje žena „Majčino krilo“, uz podršku Opštine Bačka Palanka.

[wonderplugin_slider id=64]

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here