Deca se družila i učila

U Odmaralištu "Bagremara" održana Letnja škola Crvenog krsta

976

Letnja škola Crvenog krsta je održana u Odmaralištu Crvenog krsta Bačka Palanka u “Bagremari” u periodu od 16. do 22. jula sa tridesetak dece.

Projekat je realizovan zahvaljujući lokalnim samoupravama iz Vrbasa, Odžaka, Sremskih Karlovaca, Žablja, Stare Pazove, Srbobrana i domaćina Bačke Palanke. Lokalne samouprave su za Letnju školu Crvenog krsta izabrale po četvoro dece sa odličnim prosekom u školi i primerenim ponašanjem, a peto dete je boravilo besplatno zahvaljujući CK Bačka Palanka.

– Učesnici Letnješkole Crvenog krsta su imali puno aktivnosti tokom nedelju dana boravka u našem gradu od školice sporta, kreativnih radionica, predavanja na razne teme, prve pomoći do posete Ergeli Karađorđevo gde su imali čas jahanja, a tu je bio i celodnevni
boravak na bazenu u Magliću. Utisci koje su deca sa sobom ponela su neštošto je nama najbitnije i što nam predstavlja motiv za buduće škole u prirodi koje planiramo da organizujemo sa još više dece iz većeg broja vojvođanskih opština. Finansijski izdatak nije veliki za lokalne samouprave, a dečje obrazovanje i zadovoljstvo nemaju cenu, kaže Anđelka Nikić iz Crvenog krsta Bačka Palanka.

Iz Crvenog krsta Bačka Palanka obaveštavaju građene da će veliki ulični šah, koji je ova humanitarna organizacija popravila i nabavila nepostojeće figure u narenih deset dana biti postavljen u izletištu „Bagremara“. Iz CK pozivaju građane da dođu na prelepo izletište „Bagremara“ i uživaju u miru, čistom vazduhu i dobroj partiji šaha.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here