Dobitnik Oktobarske nagrade – Ustanova za sport i rekreaciju „Tikvara“

INTERVJU: Direktor USR "Tikvara" Darko Božović

1128

BAČKA PALANKA: Dobitnik ovogodišnje Oktobarske nagrade u vidu plakete je i Ustanova za sport i rekreaciju „Tikvara“ iz Bačke Palanke.


Direktor ove ustanove, Darko Božović kaže da ovakvo priznanje prija kako upravi tako i svim zaposlenima koji iz dana u dan daju sve od sebe kako bi sportisti, treneri i svi oni koji posete naše priobalje, imali najbolje uslove.

„Objekti kojima upravlja USR „Tikvara“ su na zavidnom nivou. Da je to tako, svakako govori i činjenica da postoji veliki broj klubova i udruženja koji koriste takve objekte. Svi termini u našim objektima su popunjeni, što je znak da radimo pravu stvar i da je lokalna samouprava donela ispravnu odluku da deca i klubovi ne plaćaju korišćenje objekta. To daje veliki podstrek deci i mladima da se bave sportom“, rekao je Božović za BAP VESTI.

On naglašava da su rezultati koji postižu bačkopalanački sportisti toliko dobri da nam zavide i veći gradovi. Sve one medalje koje dođu u Bačku Palanku i njihovi nosioci zadovoljni su, pre svega, uslovima za treniranje koje imaju ovde, rekao nam je Darko.

„Mi smo domaćini i drugim ekipama koji dođu u našu opštinu, među kojima najveći odjek imaju reprezentativne selekcije u kajaku. Najveći broj medalja iz ovog sporta dolazi upravo iz Bačke Palanke. Ne treba zaboraviti ni mlađe selekcije u rukometu, košarci i odbojci koji postižu sjajne rezultate na opštinskim, pokrajinskim i državnim takmičenjima“, kaže naš sagovornik.

[wonderplugin_slider id=174]

 

Prema rečima Darka Božovića, lokalna samourpava nije stala na dosadašnjim rezultatima već je sebi postavila ambiciozan cilj.

Kada u radnom veku doživite kao rukovodilac da otvorite jedan kapitalni objekat, smatrate se uspešnim. Mi smo imali sreće da smo za zadnje dve godine otvorili dva kapitalna objekta – Sportska hala u Gajdorbi i bazen u Bačkoj Palanci

Svakodnevna priznanja i pohvale koje dobijamo što za događaje iz sporta, tako i za lepote Parka prirode Tikvara, pokazuju da konstantno radimo na tome da živimo sa prirodom i uz nju.

„Ono što je trenutni prioritet Opštine Bačka Palanka jeste projekat Regatne staze. Do marta 2020. ovaj projekat bi trebao da se proglasi projektom od nacionalnog značaja pa će to i označiti početak radova na ovom veoma velikom i važnom projektu“, rekao je direktor USR „Tikvara“ Darko Božović.

[wonderplugin_slider id=104]

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here