Dodeljeni paketi građevinskog materijala izbeglicama

1664

BAČKA PALANKA: Svečano potpisivanje ugovora između Opštine Bačka Palanka i korisnika sredstava namenjenih za poboljšanje uslova stanovanja porodica izbeglica upriličeno je danas (19.07.) u maloj sali Skupštine opštine Bačka Palanka.


Predmet Ugovora je dodela građevinskog materijala za popravku ili adaptaciju seoske kuće sa okućnicom za porodična domaćinstva koja su bila korisnici Programa kupovine seoskih domaćinstava iz sredstava budžeta Republike Srbije i Atonomne Pokrajine Vojvodine.

Predsednik opštine Bačka Palanka Branislav Šušnica rekao je da su danas potpisani ugovori kroz dva programa koji se finansiraju iz budžeta Republike Srbije – prvi program je pet paketa građevinskog materijala u vrednosti od 550.000 dinara i drugi program su tri paketa građevinskog materijala u vrednosti od 200.000 dinara koji je vezan za one koji su bili korisnici programa kupovine seoskih kuća.

„Ono što nas očekuje je završetak 16 stambenih jedinica na Sinaju, kao i 12 stambenih jedinica koji će se obezbediti onima koji su ostali „ispod crte“. Do sad je podeljeno 26 seoskih kuća sa okućnicom u vrednosti od 9.500 EUR, kao i 26 malih grantova u vrednosti od 1.500 EUR. Takođe, iz budžeta Republike Srbije obezbeđeno je 23 paketa građevinskog materijala čija je vrednost 9.000 EUR“, istakao je Šušnica.

[wonderplugin_slider id=174]

 

Jedan od korisnika, Goran Rujević koji dobio je paket u vrednosti od 550.000 dinara kaže da je u Bačku Palanku kao izbeglica stigao pre 25 godina.

„Bilo je teško, ali ova pomoć meni i mojoj porodici nam puno znači“, rekao je on.

U Programu za dodelu sredstava namenjenih poboljšanju uslova stanovanja izbeglica kroz nabavku građevinskog materijala, učešće uzima i Opština Bačka Palanka.

[wonderplugin_slider id=170]

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here