Dodik: Poziv građanima Republike Srpske na Dan sećanja u Bačkoj Palanci

1500

MRKONJIĆ GRAD: Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik pozvao je građane Republike Srpske da se u subotu, 4. avgusta, u Bačkoj Palanci okupe i prisustvuju obeležavanju egzodusa Srba iz Hrvatske i Dana sećanja na sve stradale i prognane Srbe u hrvatskoj oružanoj akciji „Oluja“.

„Ne smemo to da zaboravimo. Moramo to da obeležavamo“, rekao je Dodik danas novinarima u Mrkonjić Gradu.

On je istakao da je zahvalan predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću što je inicirao obeležavanje tog strašnog događaja koji je proterao Srbe sa prostora Hrvatske i učinio ih beznačajnom manjinom, prenela je ATV.

Dodik je rekao da je ta vojna akcija bila u suštini akcija fizičkog čišćenja Srba.

„Srbi koji su tamo ostali, ostali su sa nekom dozom straha i patnje, tamo se odriču svog nacionalnog i državnog identiteta. I u tom pogledu mi to ne smemo zaboraviti. Obeležavanje je jedini način da sačuvamo sećanje na prisustvo Srba na tim prostorima“, ocenio je Dodik.

U subotu, 4. avgusta najviši zvaničnici Srbije i Srpske prisustvovaće obeležavanju Dana sećanja na sve stradale i prognane Srbe u oružanoj akciji „Oluja“ u Bačkoj Palanci.

Ceremonija obeležavanja egzodusa Srba iz Hrvatske, koje organizuju Srbija i RS, najavljena je za 20.00 časova, na stadionu Sportsko-rekreativnog centra „Tikvara“.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here