Dolovo: Protesti ispred pekare zbog albanskih simbola

771
RTV (Dejan Valek)

Meštani Dolova kod Pančeva okupili su se danas ispred jedne pekare u centru zbog vlasnika i zaposlenih koji su na društvenim mrežama objavili fotografije sa simbolima Velike Albanije – raširenim rukama koje predstavljaju crnog orla i zastavom Albanije, ali i kako naoružani poziraju ispred svoje kuće.


Meštani Dolova rekli su da je nedopustivo da država ostane nema na te pretnje i dopusti da se vlasnici pekare, po nacionalnosti Albanci, 20 kilometara od Beograda šetaju naoružani, prenosi Pink.rs.

„Juče Kosovo – danas Dolovo! Čemu možemo da se nadamo, da li će nas i ovde ubijati, vaditi organe i maltretirati? Strahujemo za naše porodice i iskreno smo zabrinuti za bezbednost, jer oni na ovakav način direktno pozivaju na nasilje“, rekli su okupljeni na protestu u centru Dolova.

Ovim povodom oglasila se i Milica Đurđević iz „Zavetnika“, koja je objavila fotografije vlasnika pekare, uz komentar da je Dolovo preko noći „postalo meta Velike Albanije“.

Ona je na Fejsbuku napisala i imena vlasnika pekare navodeći da su se stanovnici Dolova okupili ispred pekare i da traže reakciju nadležnih organa i istovremeno pozvala meštane da ne kupuju proizvode u toj radnji.

„Pitam se samo – šta rade naše službe i kako je moguće da je dopušteno da neskriveni albanski ekstremisti otvaraju svoje pekare i šetaju naoružani u sred Banata?“, napisala je Đurđević.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here