Domaćin drugi

Pokrajinsko prvenstvo za osobe sa invaliditetom u šahu odigrano u Bačkoj Palanci

486

U subotu, 27. aprila je u Šah klubu „Bačka Palanka“ odigrano prvenstvo Vojvodine u šahu za osobe sa invaliditetom u organizaciji Sportskog saveza invalida Vojvodine, dok je tehničku organizaciju snosilo Društvo za sport i rekreaciju invalida Bačka Palanka.


Palančani su na ovom takmičenju u konkurenciji oko 60 šahista iz dvanaest vojvođanskih opština i gradova bili vrlo zapaženi osvajanjem drugog mesta u ekipnoj konkurenciji iako nisu ponovili prošlogodišnji uspeh kada su bili prvi.

Sportisti invalidi iz bačkopalanačkog DSRI su zauzeli drugo mesto sa 12 meč bodova i 15,5 poena, iza Novog Sada, a ispred trećeplasirane Inđije.

– Imali smo četiri pobede i poraz od Novog Sada gde smo mogli da izvučemo remi sa kojim bi možda bili i prvi, kaže sekretar DSRI Bačka Palanka Slobodan Stanojević. – Ipak, nismo nezadovoljni, plasman je odličan kao i naša igra. Organizacija prvenstva Vojvodine nije bila teška, jer nam je u susret izašao Šah klub „Bačka Palanka“. Zahvaljujemo se ovom prilikom sekretaru ŠK „Bačka Palanka“ Borisu Tepiću na velikoj pomoći.

Ekipu DSRI Bačka Palanka su činili Zlatko Parnicki, Predrag Jovanović, Nikola Rajinac, Todor Manojlović, a rezerva je bio Simo Gnjatić.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here