Dragan Tankosić novi – stari predsednik

Održani izbori u Savezu samostalnih sindikata za opštine Bačka Palanka, Bač i Bački Petrovac

1444

Izbori za predsednika Saveza samostalnih sindikata za opštine Bačka Palanka, Bač i Bački Petrovac održani su 30. janura.


Glasali su članovi 26 sindikalnih organizacija sa područja ove tri opštine, a za novog predsednika izabran je Dragan Tankosić, koji je ovu funkciju obavljao i tokom prethodna dva, mandatna perioda.

[wonderplugin_slider id=26]

 

Novi – stari predsednik dobio je petnaest, a njegov protivkandidat Dragana Đerković jedanaest glasova. Izborna skupština broji dvadesetsedam članova, a na glasanju koje je obavljeno tajno, jedan član je opravdano izostao. Dakle, Dragan Tankosić će i u sledećem mandatnom periodu 2020 – 2025., biti na čelu sindikata za opštine Bačka Palanka, Bač i Bački Petrovac.

Glasanju za predsednika sindikata prisustvovali su Ljubisav Orbović, predsednik SSS, Goran Milić predsednik SSV, Tomislav Stajić sekretar SSV, Milorad Kotur predsednik Sindikata zaposlenih u stambeno-komunalnoj delatnosti, Olivera Babić, predsednik SS grada Niša. Olivera je ispred SSS zadužena za nadgledanje regularnosti izbora u Bačkoj.

Izbori u SSV održaće se do kraja marta ove godine, dok će Kongres sindikata Srbije, biti održan 28. maja. Na ovom Kongresu, biće izabran novi predsednik Saveza samostalnih sindikata Srbije.

[wonderplugin_slider id=67]

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here