Društvo dijabetičara „DIABAP“ organizovalo besplatnu akciju merenja šećera u krvi

Pregledano 320 Palančana

779

BAČKA PALANKA: Besplatna akcija merenja šećera u krvi održana je ispred Centra za dijalizu Doma zdravlja u organizaciji Društva dijabetičara „DIABAP“.


Održavanje akcije su pomogli lokalna samouprava, Dom zdravlja „Dr Mladen Stojanović“, patronažna služba i farmaceutska kuća „Sinofarm“ iz Beograda. Tom prilikom je pregledano 320 naših sugrađana.

[wonderplugin_slider id=173]

 

– Njih 52 je imalo više od 6,1 mmol/l, od toga je 41 imalo vrednost šećera 6,1-10 mmol/l, a jedanaestoro ispitanika je imalo dvocifrenu vrednost šećera u krvi, kaže Borislav Dubravac, sekretar Društva dijabetičara „DIABAP“.

– Neslavni rekorder je imao vrednost šećera u krvi 20,4 mmol/l i on je odmah upućen u Dom zdravlja gde je zbrinut jer nije znao da ima problema sa dijabetesom. Takođe je jedna baka imala vrednost šećera u krvi 18,6 mmol/l. Donji najniži izmereni rezultat je 3,7 mmol/l što je za nijansu iznad donje granice. Zadovoljni smo odzivom akcije, a obišao nas je i predsednik Opštine sa svojim saradnicima.

Dubravac navodi i neke savete za dijabetičare i one koji nisu registrovani, a imali su povišenu vrednost.

– Nekima je odmah savetovano da se jave u Dom zdravlja za neke detaljnije analize, a svima je savetovano da se pridržavaju propisane terapije i da se u slučaju problema obrate svom izabranom lekaru, a ne da sami koriguju terapiju. Mogu svakog radnog dana da se obrate i nama u Savetovalištu za dijabetičare gde ćemo im dati savete i svaku drugu pomoć vezano za dijabetes.

[wonderplugin_slider id=177]

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here