Druženje starih kolega uz poneku suzu

Bivši radnici nekadašnje Tekstilne industrije „Marina“ ponovo na okupu

2938

BAČKA PALANKA: U subotu (8. februar) u velikoj sali bačkopalanačkog Slovačkog doma, okupili su se nekadašnji radnici Tekstilne industrije „Marina“.


Inicijatori njihovog okupljanja, bili su Andrija Majerski, Božo Stanišić i Staniša Jovkić. Uloženo je mnogo truda, da se organizuje prvi ovakav skup jer je „Marina“ prestala sa radom pre petnaestak godina. Preko osamdeset radnika, tokom druženja, podsetilo se na dane kada su radeći u tri smene prebacivali norme, izrađujući odevne predmeta, koji su kupce pronalazili ne samo u našoj nekadašnjoj državi, već i inostranstvu.

– Inicijativa da se ponovo okupimo i družimo pokrenuta je 29. novembra protekle godine, tokom održavanja „Palanačkih zabijački“. Naime Staniša, Božo i ja smo se dogovorili, da se nakon mnogo godina ponovo okupe radnici nekadašnje „Marine“. Od tada, pa sve do održavanja Drugarske večeri, kako smo je nazvali, obilazili smo nekadašnje kolege, kako bi dogovorili održavanje ovog skupa. Na početku našeg druženja, minutom ćutanja odali smo poštu preminulim radnicima, među kojima i našem nekadašnjem direktoru Đorđu Palanačkom.

[wonderplugin_slider id=174]

 

– Uz odgovarajući meni i muziku, druženje je potrajalo do kasno u noć. Vredi napomenuti, da smo tokom ovog susreta napravili dogovor za održavanje našeg sledećeg skupa, koji će biti upriličen naredne godine. Godišnja proizvodnja „Marine“ svojevremeno je iznosila oko 800 hiljada odevnih predmeta, koji su pronalizili kupce, na probirljivim tržištima Rusije, Čehoslovačke, Poljske, Iraka, Francuske. Tokom ovog skupa, koji je održan uz mnogo emocija, evocirali smo uspomene na prošla vremena. Potekla je i poneka suza, posebno prilikom prisećanja, na naše kolege i koleginice, koji nažalost, nisu više među nama – napomenuo je za Nedeljene novine, Andrija Majerski, nekadašnji radnik TI „Marina“.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here