Dve medalje za Palančane

Na Balkanskom prvenstvu u karateu

696

Odličan nastup imali su karatisti „Tikvare“ koji su u sastavu reprezentacije branili boje naše zemlje na Balkanskom prvenstvu u Banja Luci.


U glavnom gradu Republike Srpske su Bačku Palanku predstavljali selektor reprezentacije u izvođenju kata Ivan Kunevski, kao i takmičari Nađa Valašek, Jovan  Urošević i Aleksandar Boškov. Svakako da je najveći uspeh ostvarila Nađa Valašek koja se u katama ekipno izborila za zlatnu medalju, dok je Aleksandar Boškov osvojio bronzano odličje.

– Nađa Valašek je poslednjeg dana Balkanskog prvenstva nastupala u katama ekipno sa reprezentativnim koleginicama iz Sremske Mitrovice, Mionom Murić i Anđelom Perović, i sa tri pobede nad Slovenijom, Turskom i u finalu Crnom Gorom osvojila najsjajnije odličje, kaže Lazar Radoš, predsednik KK „Tikvara“.

[wonderplugin_slider id=64]

 

– Boškov je nastupao u uzrastu dečaka do 13 godina i u prvom kolu je bio slobodan, a u drugom je savladao karatistu Bosne i Hercegovine sa ubedljivih 5:0, da bi potom izgubio od kasnijeg prvaka iz Turske. U borbi za treće mesto Aleksandar Boškov je savladao crnogorskog i hrvatskog karatistu, oba sa ubedljivih 5:0, i osvojio bronzano odličje. U klubu smo veoma zadovoljni postignutim rezultatima na ovom takmičenju.

Treći predstavnik „Tivare“ na Balkanskom prvenstvu, Jovan Urošević, je nastupao u uzrastu takmičara do 9 godina. Urošević je i pored izuzetnog nastupa izgubio od turskog karatiste koji je za nijansu bio bolji.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here