EPS ne vraća dug palanačkom penzioneru

2277

BAČKA PALANKA: Zna se da su penzioneri najurednije platiše komunalnih računa, struje, vode, gasa, telefona, pa i poreza i raznih doprinosa i taksi.


Međutim, kao da su neki zaboravili da ta pedantnost u plaćanju podrazumeva i preciznost i pažnju u čuvanju plaćenih računa. Veljko Vukmanović, penzioner koji živi u Bačkoj Palanci dugo je imao problema sa Elektrodistribucijom, teretili su ga da je trošio više nego što je plaćao, pa je ceo slučaj završio na sudu.

– Dolazili su mi kući i više ne znam koliko puta sekli struju, a ja sam im uplatnicama dokazivao da sam potrošio tačno koliko sam platio, što je potvrđeno i na sudu – počinje svoju priču Veljko.

[wonderplugin_slider id=21]

 

– Kada god bi ponovo došli da mi prikopčaju struju morao sam da platim neke troškove, odnosno, valjda oni to zovu taksu na brojilo, pa su mi tek onda puštali energiju. Nakupilo se toga, pa sam rešio da pravdu potražim na sudu i presuđeno je u moju korist. Sa potrošenom strujom smo se iskvitali, ali ostao je, po sudskoj presudi, dug koji tuženi Javno preduzeće Elektroprivreda Srbije, Ogranak EPS Snabdevanje treba da mi isplati za sudske troškove. To nije malo, posebno za moju minimalnu penziju, jer su mi dužni 144.050 dinara. To sam ja plaćao iz svog džepa i znam kako mi je bilo.

Vukomanović kaže da mu niko iz EPS-a nije rekao da neće to da plate, ali njemu je bitno da to bude što pre, jer mu taj novac treba, između ostalog, i za lekove, jer je bolestan. Veli da su mu iz Novog Sada iz Elektrodistribucije 12. marta tražili dostavu instrukcija za plaćanje troškova.

Tražili su da im mejlom pošalje naziv banke, pa broj žiro računa, ime i prezime, jedinstveni matični broj građana. Sve je to, veli poslao Elektrodistribuciji u Novom Sadu 20. marta. – Kada sam nazvao broj koji su mi oni poslali s druge strane žice mi je rečeno da će isplata biti najdalje za 15 dana – objašnjava Veljko svoju muku. – Taj rok je prošao, pa sam zvao ponovo. Rečeno mi je ponovo za 15 dana. Nema druge nego da putem medija podsetim ljude koji ovo po sudskoj presudi treba da plate da to i urade, jer sa predstavništvom u Bačkom Palanci nemam ništa, odnosno oni nisu nadležni za ovaj slučaj.

Veljko, inače, prima malu penziju, jer čeka da napuni još dve godine do 65. kako bi iz Hrvatske mogao da dobije deo, za dve decenije što je radio u Zagrebu. Kada je došao u Palanku sam je sebe zaposlio tako što je prodavao robu na pijaci i uplaćivao doprinose. Palančani koji su čuli za ovaj slučaj ili imaju slično iskustvo kažu da EPS brzo seče struju, iako u Vojvodini ima odličnu naplatu, ali sudeći po ovom slučaju, izgleda da teško i sporo plaćaju svoje greške.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here