Evropska kajakaška asocijacija (ECA) posetila Bačku Palanku

1725

BAČKA PALANKA: Zvačnici Evropske kajakaške asocijacije (ECA) danas (11.06.) su posetili Opštinu Bačka Palanka sa željom da se detaljnije upoznaju sa Planom detaljne regulacije priobalja Dunava koji se odnosi na predviđenu Regatnu stazu. Delegaciju ECA je predvodio predsednik asocijacije Albert Woods iz Velike Britanije.

Albert Woods – Predsednik Evropske kajakaške asocijacije

Goste su primili predsednik opštine Branislav Šušnica, podpredsednik Aleksandar Borković i predsednik skupštine Mita Lačanski sa saradnicima. Sastanku su prisustvovali i Čedo Karanović ispred Kajakaškog saveza Srbije i predstavnici KKK „Tarkett“ na čelu sa predsednikom kluba Miroslavom Mikom Rodićem.

Branislav Šušnica – Predsednik opštine Bačka Palanka

„Veliko zadovoljstvo nam je što su nas danas posetili čelnici Evropske kajakaške asocijacije. Bačka Palanka je grad sporta, a kajak kao sport zauzimna posebno mesto, što se pokazalo i na nedavno završenom Evropskom prvenstvu u Beogradu na kome su Bačkopalančani Milenko Zorić i Marko Dragosavljević osvojili zlatnu, odnosno bronzanu medalju“ – izjavio je Predsednik opštine Branislav Šušnica poželivši dobrodošlicu gostima.

Gospodin Vuds se posebno zanimao za deo Plana detaljne regulacije priobalja Dunava koji se odnosi na regatnu stazu, a nakon prezentacije je izjavio da je ovaj projekat veoma značajan ne samo za Bačku Palanku i Srbiju, već i za Evropski i svetski kajak.

Foto: Promo plan dela detaljne regulacije Dunava – regatna staza

Predstavnici KKK „Tarkett“ su prisutne informisali i o velikom spektaklu GOLD NIGHT CHALLENGE – 2018 koji se planira za 09.09.2018. godine povodom jubileja 50 godina od osnivanja kluba, a čelnici ECA su nagovestili podršku kod uvršavanja ovog takmičenja u zvaničan kalendar ICF-a (International Canoe Federation).

Predsednik opštine Bačka Palanka, Branislav Šušnica, zahvalio se predsedniku EKA Albertu Vudsu što je posetio Bačku Palanku i što je Bačka Palanka imala mogućnost da jednom takvom čoveku prezentuje projekat koji će, kako kaže Šušnica, u narednim godinama biti i realizovan.

„Ono što smo mi zacrtali kao cilj zajedno sa pokrajinom i državom, jeste da se u Bačkoj Palanci organizuju evropska i svetska takmičenja“.

Šušnica ističe da se prvi radovi na regatnom centru u Bačkoj Palanci očekuju već sledeće godine.

„Trenutno se ispunjavaju lokacijski uslovi i završetak glavnog projekta, nakon toga, nadamo se da će u sledećoj godini početi prvi građevinski radovi. To je projekat za čiju realizaciju treba od 3 do 5 godina, i koji se radi u etapama“, rekao je on.

„Iskoristio bih ovu priliku i da našim momcima, Milenku i Marku čestitam na osvojenim medaljama“. – zaključio je Branislav Šušnica.

Važna vest o nastavku radova na bazenu u Bačkoj Palanci

U toku sastanka stigla je informaciju da je obezbeđena saglasnost iz Uprave za kapitalna ulaganja tako da se očekuje raspisivanje nabavke za završetak bazena.

Na kraju sastanka se prisutnima i medijima obratio i Albert Woods

„Zahvalni smo što smo pozvani na ovakvu jednu prezentaciju i podržavamo ideju izgradnje novog kajakaškog centra koji će sigurno značiti puno za budućnost kajaka u Bačkoj Palanci, ali i za evropski i svetski kajak. Jedna ovakva staza može dobiti velika međunarodna takmičenja“ – izjavio je Albert Vuds.

O Evropskom prvenstvu u Beogradu

„Prvenstvo u Beogradu je bilo savršeno, stvarno smo oduševljeni onim što smo tamo videli. Imali smo veliki broj trka, ali sve je prošlo u redu i svi su otišli zadovoljni“ – zaključio je Vuds.

[wonderplugin_slider id=26]

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here