Ostali bez baraža posle penala

Fudbaleri "Krila Krajine" okončali sezonu na četvrtom mestu Područne lige Sombor

797

Proteklu takmičarsku sezonu u Područnoj ligi Sombor fudbaleri „Krila Krajine“ završili su na četvrtom mestu.


Trećeplasirana „Budućnost“ iz Mladenova, osvojila je isti broj bodova kao i Palančani, a kako su dva međusobna prvenstvena susreta ovih ekipa završena identičnim rezultatom, dva tima su odigrala su utakmicu za utvrđivanje plasmana gde je bačkopalanačka ekipa poražena od „Budućnosti“ nakon izvođenja penala pošto je u regularnom delu meča rezultat bio bez golova 0:0. Dakle, Mladenovljani su na taj način osvojili treće mesto i plasirali se u baraž za Vojvođansku ligu – Sever.

– U proteklu sezonu ušli smo sa željom da se što bolji plasiramo, bez preteranih ambicija oko plasmana u višu ligu. Kada podvučemo liniju na proteklu sezonu, zadovoljni smo i nismo. Zadovoljni smo sa te strane jer imamo bolji međusobni skor, pre svega sa ekipama koje su ostvarile bolji plasman od nas, „Crvenkom“ i „Stanišićem“. Sa ekipom „Budućnosti“ naš međusobni skor je jednak. Međutim, doživeli smo nekoliko neočekivanih poraza, koji su nas na kraju koštali boljeg plasmana, a verovatno i prelaska u Vojvođansku ligu – Sever.

Bez obzira na sve, ja lično tvrdim da smo drugi, s obzirom da znam šta se sve dešavalo tokom ligaškog takmičenja koje, po meni, nije bilo regularno – kaže Vojislav Knežević, predsednik „Krila Krajine“. Dakle, tokom proteklog dela prvenstva bačkopalanačka ekipa je neke utakmice odigrala nešto slabije, što je koštalo gubitka važnih bodova.

U pauzi između dve polusezone Bačkopalančani su se pojačali sa Borisom Balinovićem i Zoranom Zecom. Međutim, u pripremnom periodu Zec je doživeo težu povredu ligamenata, tako da nije mogao da igra. U taboru bačkopalanačkog područnog ligaša su ubeđeni da bi sa Zecom u ekipi,“Krila Krajine“ sigurno ostvarila još bolji plasman.

Da li su se tokom protekle sezone u „Krilima Krajine“ pojavili mlađi igrači koji bi mogli biti nosioci igre ove ekipe u budućem periodu?

– Mi ćemo se i u nastupajućoj sezoni osloniti gotovo isključivo na igrače koji su u proteklom prvenstvu na svojim leđima izneli glavni teret. Međutim, pokušaćemo da lansiramo i nekoliko mlađih igrača iz našeg podmlatka. Planiramo dakle da podmladimo ekipu, što po nama ne bi trebalo da se odrazi na rezultate. U novu sezonu ulazimo sa ciljem da se borimo, za što viši plasman – jasan je Knežević. Osvrćući se na suđenje u minulom prvenstvu.

Knežević je između ostalog rekao: – Tokom proteklog prvenstva mali broj sudija po meni je mogao da dobije dobru ocenu. Kada ovo kažem onda, pre svega, mislim na Ivana Čapka iz Ruskog Krstura.

Međutim, kada je reč o drugim sudijama, to je strašno. Mada sam veoma dugo prisutan u fudbalu, moram priznati da sam se unjega razočarao, između ostalog i zbog slabog suđenja. Da bi se situacija promenila, treba krenuti od baze. Osnovno je da opšti interes bude ispred ličnog, bez toga ćemo teško napred, napominje Knežević.

U „Krilima Krajine“ planiraju da pripreme za novu sezonu počnu sredinom jula, dok će prvenstvo početi krajem avgusta. Uz trojicu svojih dojučerašnjih omladinaca, koji će se staviti na raspolaganje treneru, gotovo izvesno je da će u redove Palančana stići dojučerišnji omladinci OFK „Bačke“ Pandurov i Rađenović. Pandurov igra na mestu špica, a Rađenović na poziciji zadnjeg veznog.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here