FSS pokrenuo istragu zbog sumnje da je namešten meč Smederevo – Kabel

446
Foto: Jelena Grlić

Predsednik Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Srbije Žarko Stevanović potvrdio je za list Danas da je pokrenuta zvanična istraga povodom sumnji da je namešten meč Prve lige između Smedereva i Kabela koji je odigran prošlog vikenda.


Sporna utakmica je igrana u okviru 14. kola Prve lige Srbije, a završila je pobedom domaćina od 2:1, nakon što su gosti na poluvremenu vodili sa 1:0. Kladioničarskim rečnikom – utakmica je došla iz „dvojke u keca“.

[wonderplugin_slider id=136]

Upravo su kladionice, odnosno veliki broj uplata na ovu utakmicu, probudile sumnju UEFA, odakle je poslato pismo na adresu FSS-a. Kako piše Danas, čak su i pojedini igrači drugih klubova Prve lige javljali svojim prijateljima da se na taj meč treba kladiti na „iz dvojke u keca“. Ukoliko se utvrdi da je bilo sumnjivih radnji, klubovima prete ozbiljne kazne – oduzimanje bodova ili selidba u niži rang.

Prvi čovek Disciplinske komisije Žarko Stevanović nije želeo da iznese detalje prijave protiv dva kluba, ali je najavio da će slučaj biti što pre rešen. S druge strane, u Smedrevu tvrde da nemaju pojma o istrazi protiv njih.

Prvi čovek kluba Zoran Lončar ne očekuje da će bilo ko odgovarati. – Ništa ne znam o tome osim iz medija. Nama nije stiglo nikakvo obaveštenje ni o istrazi, niti znamo da je UEFA slala bilo kakav dopis FSS. Iskreno ni ne verujem da će se išta dogoditi tim povodom – rekao je za Danas predsednik FK Smederevo 1924 Zoran Lončar.

[wonderplugin_slider id=181]

I u Kabelu takođe tvrde da njihova ekipa nije učestvovala u sumnjivim radnjama, ali zvaničnih izjava povodom sporne utakmice nema.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here