Gajdobrani na putu ka višem rangu

772

Na kraju godine se svode bilansi i prave planovi za naredni period.


U taboru FK Hercegovac iz Gajdobre imaju dosta razloga da budu zadovoljni onim što su postigli. Gajdobrani su bili učesnici baraža za popunu Vojvođanske lige Sever, osvojili su Kup OFS Bačka Palanka i titulu jesenjeg prvaka u PFL Sombor, sa realnim izgledima da bude overena na proleće.

– Na kraju sezone 2018/19. učestvovali smo u baražu za popunu Vojvođanske lige sever, ali nismo uspeli da se domognemo četrtog ranga takmičenja. Ove godine osvojili smo Kup na području OFS Bačka Palanka, a na završetku prvog dela prvenstva u Somborskoj ligi osvojili smo prvo mesto. U petnaest prvenstvenih kola ostvarili smo dvanaest pobeda, jedan remi i doživeli smo dva poraza. Ekipu je u prvih deset kola sa klupe vodio Milan Puđa, koji je iz porodičnih razloga kormilo u poslednjih pet kola prepustio Siniši Stanivuku. I jedan i drugi dobro su vodili ekipu – kaže predsednik kluba Aleksandar Grubačić.

Uz dobre rezultate na terenu, treba spomenuti šta je urađeno na sportskoj infrastrukturi u ovom selu, gde talenti niču kao pečurke posle kiše.

[wonderplugin_slider id=174]

 

– Teren je obnovljen,a prilazi stadionu podignuti su valjano urađenina znatno viši nivo. U planu je renoviranje svlačionice, kao i pokrivanje tribina. Sve što je urađeno, kao i ono što planiramo ne bi bilo moguće ostvariti da nema dobre saradnje sa lokalnom samoupravom, Mesnom zajednicom i privrednim subjektima u Gajdobri, koji podržavaju rad našeg kluba – ističe Grubačić.

Evidentno je da se u Hercegovcu dobro planira na duže staze i domaćinski radi. Jedna od formula uspešnosti kluba je u zajedništvu i jedinstvu. U selu planiraju formiranje sportskog društva, u kome bi se pored fudbalskog našli, košarkaški, rukometii i šah klub. Sredinom naredne godine u Gajdobri će po svenu sudeći biti održan referendum o zavođenju mesnog samodoprinosa po stopi od jedan odsto. Prikupljena sredstva bila bi isključivo namenjena za dalji prosperitet sportsa i kulture u Gajdobri, koja na karti naše zemlje zauzima sve značajnije mesto u ove dve oblasti.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here