Prvo u Centar za socijalni rad

Gerontološki centar Bačka Palanka o prijemu korisnika njegovih usluga

1183

U Gerontološkom centru u Bačkoj Palanci od Milice Bokan socijalnog radnika, saznali smo detalje vezane za prihvat i prijem korisnika usluga ovog Centra.


– Ono što je najvažnije, svako lice ima pravo da se smesti u Dom koji želi, na celoj teritoriji Srbije, započela je Milica Bokan. – Prvo što treba da uradi je da iskaže potrebu za smeštajem i to javljanjem u Centar za socijalni rad, to može da uradi osoba lično ili preko svog zastupnika.

U Centru se obave svi mogući dogovori, između ostalog ko je dužan da plati, da li je dužan da plati, kao i o uslovima smeštaja. U Centru za socijalni rad se procenjuje da li je osoba za otvoren ili zatvoren tip smeštaja, i oni savetuju i upućuju one koji kod njih dođu, šta je za njih najbolje i najpovoljnije.

[wonderplugin_slider id=21]

 

Nakon toga, licu se da čitav spisak potrebnih dokumenata, koje treba da pribavi. Od te dokumentacije u Centru se napravi izveštaj koji se šalje Gerontološkom centru.

– Kada dokumentacija stigne kod nas, onda započinje procedura počev od razgovora sa strankom, pa takozvanom procenom. Nakon toga, stranci saopštimo da li imamo mesta za smeštaj ili nemamo. Ako nema mesta za smeštaj kažemo im da budu strpljivi, a kada se mesto ukaže pozivamo ih, kaže Milica Bokan. – Nakon toga, obavesti se i Centar za socijalni rad, sa kojim usko sarađujemo.

Centar za socijalni rad je organ starateljstva, dok je Gerontološki centar ustanova koja nudi usluge smeštaja.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here