Gimnazija „20. oktobar“ – promo spot

2536

BAČKA PALANKA: Gimnazija „20. oktobar“ iz Bačke Palanke je u cilju popularizacije škole izradila veoma kreativan promotivni spot u kome su prikazani potencijali škole sa osvrtom na svoje uspešne đake iz prethodnog perioda koji su danas prepoznatljiva lica šire javnosti.

Pogledajte i koje smerove možete upisati u ovoj školi.

Gimnazija “20. oktobar” – Bačka Palanka

Preteča današnje gimnazije bila je Građanska škola, dok je gimnazija počela sa radom 1945. godine. U prvoj školskoj godini upisano je 344 đaka, a zvaničan naziv ustanove glasio je “Državna realna gimnazija” Bačka Palanka.

Gimnazija “20. oktobar” – Bačka Palanka, danas je opremljena kabinetima za prirodne nauke (biologija, fizika, hemija), muzičku kulturu, 3 informatička kabineta, kao i fiskulturnom salom. Školska biblioteka raspolaže sa više od 5 000 knjiga. Gimnazija deli zgradu sa Srednjom stručnom školom “Dr Radivoje Uvalić”.

Cilj ovakve ustanove je da stvori kvalitetnu bazu znanja kod svakog učenika i pomogne mu u izboru daljeg školovanja, usavršavanja i izgradnje profesionalne karijere.

SMEROVI – Gimnazija „20. oktobar“ – Bačka Palanka
  • Opšti tip (4 godine)
  • Društveno-jezički smer (4 godine)

Opšti smer (broj mesta: 90)

Predmeti koji se ovde uče predstavljaju uravnotežen izbor kako prirodnih, tako i društvenih nauka. Časovi su raspodeljeni tako da đaci uče podjednako dovoljno matematike, maternji jezik, strane jezike, biologiju, muzičko, fiziku, istoriju itd. Ovakve gimnazije su idealne za đake koji su podjednako dobri iz društvenih i prirodnih predmeta pa ne žele da se opredele za smer koji preovlađuje jednim ili drugim.

Nakon završetka školovanja đaci imaju dobru osnovu za nastavak studija bilo kojih fakulteta. Ako su pojedinci shvatili da im je tokom školovanja u gimnaziji opšteg smera bolje išla na primer hemija, imaće shodno tome veće šanse da svoje studije nastave na hemijskom fakultetu.

Društveno – jezički smer (broj mesta: 30)

Uče se pretežno strani jezici. Obavezni jezik je engleski dok je drugi po izboru, a bira se između nemačkog i ruskog. Takođe je zastupljena istorija, filozofija, psihologija i druge društvene nauke.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here