Gimnazija u Bačkoj Palanci: Obustava rada do imenovanja direktora

3128

Zaposleni u Gimnaziji „20. oktobar“ u Bačkoj Palanci u ponedeljak će potpuno obustaviti rad, sve dok se ne ispune štrajkački zahtevi, saopštili su iz Sindikata prosvetnih radnika ove gimnazije.


Kako prenosi RTS, časove neće držati 32 profesora ove škole, sve dok ministar prosvete ne okonča zakonski sproveden konkurs za izbor direktora.

Odluka je doneta na sastanku sindikata, gde je 22 profesora glasalo za generalnu obustavu rada. Profesori ne odustaju od svojih zahteva da se imenuje direktor koga je izabrao kolektiv, a već su ove sedmice na jedan dan obustavili rad u školi.

Pogledaj: Pokrajina želi „osveženja“ za Gimnaziju. Sindikat traži hitan sastanak sa ministrom Šarčevićem

Direktor nije imenovan iako je Nastavničko veće većinski i u roku na to mesto izabralo dosadašnju direktorku Tamaru Antić.

[wonderplugin_slider id=26]

 

Ovo je drugi slučaj u Opštini Bačka Palanka, da je na mesto direktora koga je izabrao kolektiv, bez objašnjenja, postavljen vršilac dužnosti.

Zaposleni u školi sumnjaju da je u izborima prevagnula stranačka pripadnost, a ne stručnost, jer se više članova Školskog odbora žalilo da su dobijali pozive iz lokalne samouprave.

Oba direktora su nestranačke ličnosti, a uprkos regularnim izborima, nadležni pokrajinski sekretarijat postavlja v.d. direktore.

Ministarstvo prosvete je najavilo da će u gimnaziji biti ponovo raspisan konkurs, jer je pokrajinski sekretarijat, probijanjem rokova, narušio izbornu proceduru.

„Mi ne pristajemo na novi konkurs jer je on nepotreban. Ministar još uvek ima rok do 13. oktobra (subota) da donese odluku i postavi direktora“, rekao je za BAP VESTI predstavnik opštinskog sindikata Stevan Jurić.

On je najavio i nove proteste ukoliko ministar ne ispuni zahtev Sindikata bačkopalanačke Gimnazije.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here