Građevinska dozvola do kraja godine za sportsku salu u Palanci

864
Izvor: Dnevnik

BAČKA PALANKA: Oko 800 učenika Osnovne škole „Sveti Sava”, inače najstarije škole u bačkopalanačkoj opštini, najverovatnije će od iduće školske godine časove fizičkog vaspitanja imati u novoj sportskoj sali.


Skoro pola veka ova škola čeka salu, a po rečima Branislava Šušnice, predsednika opštine, uskoro će čekanju doći kraj. – Opštinsko Javno preduzeće „Standard” završava projekat buduće sportske sale, a do kraja godine treba da se završi sva zakonom potrebna papirologija, i da se ishoduje građevinska dozvola za ovu investiciju – rekao je Šušnica. -Apliciraćemo za sredstva kod Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, a o tome i o drugim brojnim projektima razgovarali smo nedavno sa Igorom Mirovićem, predsednikom Pokrajinske vlade, prilikom početka izgradnje sportske sale u Despotovu.

[wonderplugin_slider id=174]

 

Hala u Despotovu koštaće 115 miliona dinara koje obezbeđuje Uprava za kapitalna ulaganja, a rok za završetak je šest meseci.

Pogledaj: Osnovna škola Sveti Sava dobija fiskulturnu salu

– Završava se i tender za sportsku salu u Mladenovu, a kada se završe hale u Despotovu, Mladenovu i u bačkopalanačkoj školi „Sveti Sava” sve veće mesne zajednice imaće objekte za bavljenje sportom i fizičkom kulturom učenika, ali i svih mladih – dodao je Šušnica. – Sportske hale neće imati jedino u malim mesnim zajednicama, odnosno selima. Poređenja radi treba reći da u Vojvodini ima čak i opština koje nemaju sportsku salu. Kada se završe ovi poslovi svih sedam seoskih škola imaće sportske sale, ali i tri palanačke osnovne škole, pa i najstarija „Sveti Sava” koja i najduže čeka.

[wonderplugin_slider id=177]

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here