Grip zatvorio škole i vrtiće u Vojvodini

Do kad će deca biti na prinudnom raspustu

6367

Na osnovu preporuke Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo i Instituta za javno zdravlje Vojvodine, a u skladu s članom 105. Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja, Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice doneo je Odluku o privremenoj obustavi rada predškolskih i školskih kolektiva na teritoriji AP Vojvodine zbog široke rasprostranjenosti aktivnosti virusa gripa.


[wonderplugin_slider id=67]

 

Radi zaštite zdravlja dece, nastava se obustavlja od 12. do 21. februara 2020. godine.

Odluka o načinu nadoknade propuštenog obrazovno-vaspitnog rada biće doneta naknadno.

[wonderplugin_slider id=26]

 

Epidemiološka situacija virusa gripe u Bačkoj Palanci

Na osnovu registrovane incidencije (novooboleli) oboljenja sličnih gripu intenzitet aktivnosti virusa gripa u Vojvodini je vrlo visok, a registrovani trend je rastući.

Najviše vrednosti specifičnih stopa incidencije oboljenja sličnih gripu i akutnih respiratornih infekcija, registrovane su u uzrastima predškolske i školske dece.

Slična situacija je i u Bačkoj Palanci, jer je tokom poslednje dve nedelje registrovan osetan porast broja obolelih, koji su se sa simptomima sličnih gripu javili lekaru (oko 800 za dve nedelje). Najviše obolelih registrovano je u uzrastu od 5-14 godina (oko 300).

Kod više pacijenata iz Bačke Palanke, koji su hospitalizovani, i laboratorijski je potvrđeno da se radi o virusu gripa.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here