Gužve na granicama (VIDEO)

669
Foto: AMSS

Na Horgošu na ulazu u Srbiju zadržavanja su oko sat vremena, dok se na izlazu čeka oko sat i po, pa se vozačima savetuje da koriste prelaze – Kelebija ili Bački Breg. Na ostalim frekventnim prelazima Batrovci, Gradina, Preševo i Gostun zadržavanja su trenutno oko sat vremena.

Na graničnom prelazu Batrovci se na izlazu čeka oko sat vremena, ali zbog pojačanog saobraćaja i dužih zadržavnja u Hrvatskoj realno vreme na ovim granicama je i duže pa se preporučuju alternativni prelazi – Šid, Sot.

Slično je i na graničnom prelazu Gradina sa Bugarskom gde se čeka oko sat vremena i na ulazu i na izlazu, dok je na prelazu Preševo sa Makedonijom i Gostun sa Crnom Gorom vreme promenljivo i može se kretati od pola sata do sat, saopštio je AMSS.

Zbog očekivano jačeg priliva vozila i početka još jednog talasa pojačanog saobraćaja vozačima se preporučuje korišćenje manje frekventnih graničnih prelaza.

Na deonici međunarodnog autoputa Beograd–Niš, kroz Pomoravlje, između Jagodine i Ćuprije, i večeras je duga kolona vozila, koja se kreću veoma sporu zbog radova na putu.

Teško se probijaju i sanitetska i druga vozila posebnih službi, jer su vozila i na zaustavnim trakama.

Pojedini vozači se isključuju sa auto-puta kod Jagodine, da bi izbegli zastoj, pa se ponovo uključuju u Ćupriji, udaljenoj oko 12 kilometara.

To je stvorilo i veliki broj vozila na naplatnoj rampi u Jagodini, gde je radnik koji naplaćuje putarinu izjavio Tanjugu da je danas prošlo 6.000 vozila i da sutra očekuje još veću gužvu.

„Imamo znatno povećan priliv vozila, posebno vikendom, ali su gužve i zbog toga što je ova rampa mala, trebalo bi je proširiti“, rekao je radnik i ocenio da mnogi vozači ne znaju za ovaj alternativni pravac, pa ga i ne koriste u velikoj meri.

Zbog isključenja sa autoputa kod Jagodine, pojačan je saobraćaj i na regionalnom putu Jagodina–Ćuprija.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here