Humani basketaši na turniru Fondacije „Srbi za Srbe”

762

BAČKA PALANKA: Četvrti po redu humanitarni turnir u basketu „tri na tri”, a u organizaciji Fondacije „Srbi za Srbe” u Bačkoj Palanci okupio je nedavno 18 ekipa iz ove varoši, Gajdobre, Vrbasa…


Turnir je igran u samom centru Palake, na obnovljenom terenu za male sportove u Stambenom bloku „Partizan”.

Tokom turnira utakmicama je znalo da prisustvuje i preko 500 gledalaca koji su bučno navijali, a to je najveći broj navijača od kada je ova humanitarni turnir ustanovljen što govori i o sve većoj popularnosti ovog relativno novog zvaničnog sporta, koji postaje i olimpijski.

[wonderplugin_slider id=173]

 

Igor Tomičić i Srđan Uzurom koji su bili tehnički organizatori ovog takmičenja kažu da je turnir protekao u odličnoj atmosferi, da je sve mečeve sudio Marko Bajić, a da je prikupljeno 90.000 dinara u humanitarne svrhe.

Nakon uzbudljivih i veoma kvalitetnih mečeva prvo mesto osvojila je ekipa „Ivan Tomić”, drugo mesto pripalo je ekipi „Svejedno”, dok je treće mesto pripalo ekipi „Vojvoda Momčilo Đujić”, pa su sve tri ekipe dobile pehare. U organizaciji turnira pomogle su kladionice i kafići u neposrednoj blizini terena na kome se igralo. Naredni turnir najavljen je za jul iduće godine.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here