Idu u posetu turističkoj školi u Dubrovniku

Profesori i učenici SSŠ „Dr Radivoj Uvalić“ uskoro u novom projektu pod okriljem Erazmus Plus programa

1174

U okviru projetka „Stručno znanje – siguran korak u budućnost“ 20 učenika, 4 profesora i direktor SSŠ „Dr Radivoj Uvalić“ od 1. do 29. marta posetiće Ugostiteljsku i turističku školu u Dubrovniku.


Učenici će imati priliku da pohađaju praktičnu nastavu u dubrovačkim turističkim objektima. Direktor i profesori takođe će biti u mogućnosti da, kroz posetu časovima i ostalim oblicima rada škole, razmene iskustva sa kolegama.

Koordinator za Erazmus+ projekte u školi prof. Mileva Jelić, uputila nas je u značaj projekta „Stručno znanje – siguran korak u budućnost“.

– Ovaj projekat baziran je na ideji o savremenom društvu koje počiva na pojedincu – stručnom u poslu kojim se bavi, spremnom na stalni lični i profesionalni razvoj, otvorenom za nova iskustva i saznanja, za kulturološko i tradicijsko bogatstvo različitosti, slobodnu i nesputanu komunikaciju, za prihvatanje društvene odgovornosti u unapređivanju uže i šire zajednice i stvaranju društva jednakih šansi i socijalno neuslovljenih postignuća.

[wonderplugin_slider id=154]

 

– Kao vaspitno-obrazovna ustanova po vokaciji nastojimo da odgajamo i za društvo pripremamo ovakve pojedince, ali i da sebe, kao stručno i nastavno osoblje razvijamo u ovom smeru. Stoga, u okviru Erasmus+ programa i ostvarivanja saradnje sa Ugostiteljskom i turističkom školom iz Dubrovnika vidimo široku mogućnost da ovo svoje nastojanje ostvarimo i unapredimo. Da sigurnije iskoraknemo u budućnost.

Kao srednja stručna škola u kojoj su između ostalih zastupljeni i obrazovni profili turistički tehničar, konobar, kuvar i poslastičar, za partnera su, kako ističu, izabrali školu iz sredine sa bogatom tradicijom u oblasti ugostiteljstva i turizma.

Tomislav Đuretić

U Dubrovnik na 28 dana putuju 5 turističkih tehničara, 5 konobara, 6 kuvara i 4 poslastičara. Direktor škole Tomislav Đuretić, prof. ekonomske grupe predmeta Aranka Harak, prof. kuvarstva Danica Ćordan, prof. poslastičarstva Dragana Zimonja i prof. usluživanja Branko Knežević na projektu će provesti po 7 dana.

„Po povratku, profesori će iskustva i nova znanja podeliti sa svojim kolegama i na taj način doprineti kvalitetu rada škole,“ naglašava direktor Tomislav Đuretić i dodaje:

„Prilagođavanjem nastave interesovanjima učenika i potrebama tržišta rada, naša škola će se dodatno pokazati kao dobar izbor za školovanje posle osnovnog obrazovanja. Očekujemo da će učenici, učesnici projekta, razviti znanja i veštine koje su im potrebne za uključivanje u svet rada odmah nakon završetka srednje škole, ili za nastavak školovanja na visokoškolskim ustanovama. Pored sticanja novih i unapređivanja postojećih znanja i veština, očekujemo da će ovo iskustvo doprineti i unapređivanju znanja stranih jezika, širenju multikulturalnosti i tolerancije.“

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here